Pazar KİM NE OKUYOR?..

KİM NE OKUYOR?..

31.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

KİM NE OKUYOR?..

KİM NE OKUYOR..

KİM NE OKUYOR?..

Hasan Pulur (Gazeteci)
Sol adına yapılan yanlışlar
Son okuduğu kitap, Gün Zileli’nin "Yarılma", (Ozan Yayıncılık) isimli kitabı. Bir yerde yaşadığım günleri de çok doğru anlatan kitapta Zileli, 1970’li yılların, 12 Mart’a gelinen dönemin gençlik örgütlerinin liderlerinden biri olarak yakın tarihimizin çok önemli günlerini, hatta bugüne kadar devam eden etkilerini, çok yalın bir üslup ve dürüstlükle anlatıyor. Gün Zileli, bu kitabıyla sanırım sol adına yapılan yanlışları da saptıyor.

Yeşim Ustaoğlu(Yönetmen)
Ustalıkla yazılmış karakterler
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın "Mahur Beste" isimli kitabını okudum son olarak. Bir de Vladimir Nabokov’un "Rua, Dam, Vale" isimli kitabını okudum. Çok eğlenceli, zekice yazılmış bir üçlü hikâyeyi anlatıyor. Özellikle üslup açısından çok kuvvetli bir kitap. "Mahur Beste" ise kişilikleri dönemle ilgili çok ustaca vermiş. Karakterlerin zenginliği, bir bütün olay içinde olmasa da son derece etkileyici bir kitap.

Altan Erkekli (Tiyatrocu)
Barış adına ödenen bedeller
Son okuduğum kitap, Mitos Boyut Yayıncılık’ın çıkardığı "Hitler Rejiminin Korku ve Sefaleti" adlı kitaptı. Bu bir tiyatro oyunudur. Brecht’in yazdığı kitap, Yılmaz Onay’ın çevirisiyle tekrar yayımlandı. Yıllar önce çalıştığımız bir oyundu bu. Yeni çevirisini tekrar okumak istedim. Bu kitaplar, bana sevgi ve barış istemi içinde olan insanların geçmişte ne kadar acılar çektiğini tekrar hatırlattı. Sevgi ve barış isteyen herkesin okumasını öneriyorum.



PAZAR