Pazar Laleler boy gösterdi

Laleler boy gösterdi

16.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk müziğinde bir makam, Doğu mitolojilerinde ana kahraman, bazen bir devrin adı, bazen bir kadın ismi, bazen şarkıların, şiirlerin edebi yanı ve her zaman hayranlık uyandıracak kadar zarif, baharın habercisi rengarenk bir bitki: Lale.

Laleler boy gösterdi

Türk müziğinde bir makam, Doğu mitolojilerinde ana kahraman, bazen bir devrin adı, bazen bir kadın ismi, bazen şarkıların, şiirlerin edebi yanı ve her zaman hayranlık uyandıracak kadar zarif, baharın habercisi rengarenk bir bitki: Lale. Osmanlı’dan günümüze İstanbul’un simgelerinden biri. Her yıl bu mevsimde rengarenk çiçeklerini açan laleler, Emirgan Korusu’nda ayrı bir güzellik sunuyor.

Haberin Devamı

Galibiyeti böyle kutladı

Laleler boy gösterdi

Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanan maç Başakşehir’in 4-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Başakşehir’de oynayan Brezilyalı defans oyuncusu Caiçara’nın sahadaki maskotla eğlenerek galibiyetlerini kutlaması haftanın en çok konuşulan fotoğraflarından biri oldu.

Beleşçi sincap

Laleler boy gösterdi

Uzun tüyleri ve sevimli halleriyle yiyecek arayışına çıkan sincaplar insanların maskotu olmuş. Yıldız Parkı’nın bu afacanı, hayatta kalabilmek için yiyecek bulmak zorunda ancak o şimdilik işin kolayını bulmuş gibi. İnsanların onu sevmesi karşılığında uzattığı yemişleri korkmadan yiyor.

Tezgahını başında taşıyor

Laleler boy gösterdi

Diyarbakır’daki Ulu Cami, İslam dünyasının beşinci Harem-i Şerif’i ve Anadolu’nun en eski camilerindendir. Sibernetiğin babası ünlü bilgin El Cezeri’nin tasarladığı güneş saatine ev sahipliği yapan caminin dört ayrı cephesi, Müslümanlığın dört ana mezhebine ayrılmış. Cuma namazlarında caminin içine sığmayan halk, avluda hasırların üzerinde namaz kılıyor. Tezgahını başında taşıyan simitçi çocuk ise simitleri satacağı anı beklerken objektife böyle yansıdı.

Haberin Devamı

Yaşayan mahalle kültürü

Laleler boy gösterdi

Renkli binaları ve farklı insanlarıyla kalabalık ve tekdüze bir metropolün içinde keyif dolu anlar sunabilecek güzellikte bir semt Balat. Mahalle kültürünün, tarihi dokunun bozulmadığı nadide yerlerden. Öyle ki, evlerin birçoğunun kapısı hep açık. Baharın gelmesi demek onlar için, kapı önü oturmalarının da başlaması demek. Mahalleliler kapı önünde hem sohbet ediyor hem de esen rüzgarın tadını çıkarıyor.

Yarımada’da bir akşam vakti

Laleler boy gösterdi

Karanlık henüz çökmüş İstanbul’a, evler yeni yeni yakıyor ışıklarını. İstanbul’u İstanbul yapan tarihidir, o tarihin en önemli mirasları da kuşkusuz özenle inşa edilmiş yapılarıdır. Galata Kulesi de onlardan biri. Dünyanın en eski kulelerinden birine denizden bir bakış. Uzun pozlama tekniğiyle Eminönü’nden çekilen bu fotoğraf kulenin, gökyüzünün ve ışıkların birleşimindeki ihtişamı dengeli bir şekilde göz önüne seriyor.

İlk referandum 56 yıl önce

Laleler boy gösterdi

Türkiye’de ilk referandum 27 Mayıs 1960 askeri darbesinden sonra hazırlanan 1961 Anayasası için 9 Temmuz 1961’de yapıldı. Referanduma katılan seçmenlerin yüzde 62’si “evet”, yüzde 38’i “hayır” oyu kullandı. Milliyet Arşivi’nde yer alan fotoğrafta Adalet Partisi Genel Başkanı Ragıp Gümüşpala’yı derme çatma yapılan seçim kabininde oyunu kullanırken görüyoruz.

Haberin Devamı

Kütüphane kalıntıları arasında

Laleler boy gösterdi

UNESCO tarafından tescillenmiş bir dünya mirası, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti. Hem antik ve klasik Yunan döneminde hem de Roma döneminde en önemli kentlerden biri olan Efes, M.Ö. 6 bin yılına dayanan geçmişine rağmen hâlâ ayakta. Her yıl binlerce turisti ağırlamasının yanında içindeki Celsus Kütüphanesi’nin kalıntıları gelen turistleri zaman içerisinde yolculuğa çıkarıyor.