Geri Dön

Renkli ve lezzetli

Rengarenk kokteyller yazın en popüler içeceklerinin başında yer alıyor. Ünlü barlar pratik kokteyl tariflerini paylaştı

Renkli ve lezzetli

Sıcak havalarda hem içinizi ferahlatan hem de rengarenk görüntüsüyle gözlere hitap eden kokteyller oldukça revaçta. Hazırladıkları kokteyllerle ünlü barlardan evde hazırlanabilecek, pratik kokteyl tarifleri istedik...

Limon aromalı

Renkli ve lezzetli

MALZEMELER
- 5 cl tekila - 1.5 cl defneli limon marmelatı
- 3 cl misket limonu suyu - 3 cl yumurta beyazı

Amor Duro (Alexandra Roof Top)
Hazırlanışı

Bütün malzemeleri şeykıra koyarak önce buzsuz, sonra da buzla birlikte çalkalayın. Çift süzgeçten bardağa süzüp servis edin.

Çarkıfelek meyvesiyle hazırlanıyor

MALZEMELER

- 6 cl cin
- 10 cl çarkıfelek meyvesi püresi
- 1 cl misket limonu (suyu sıkılacak)
- 1/2 salatalık

Dirty Green (Any)

Hazırlanışı


Şeykıra yarım salatalığı küp küp kesin. İçine çarkıfelek meyvesi püresini, misket limonu suyunu ve cini ekleyerek havanda karıştırın. Tat dengesini kontrol ettikten sonra bol buzla karıştırıp çalkalayarak kokteyl bardağında servis edin. Üzerine jülyen kesilmiş salatalık kabuklarını ekleyerek kokteyli süsleyin.

Zencefil ve fesleğenli

MALZEMELER

- 4 cl şeftali aromalı Absolut votka
- 2 cl Skinos
- 4 cl sweet sour
- 2 cl portakal suyu
- Taze zencefil
- Fesleğen
- Nar taneleri

Rubic (Kozmonot)

Hazırlanışı


Zencefil ve fesleğeni iyice ezin. Tarifteki içkileri ekleyerek bol buzlu şeykırda sertçe çalkalayın. Son olarak çift süzgeçten süzerek soğutulmuş bardağa servis yapın ve buz ekleyin. Süslemek için nar taneleri ve fesleğen kullanabilirsiniz.

Armut ve tarhunlu ferahlatıcı bir kokteyl

Renkli ve lezzetli


MALZEMELER

- 5 cl armut aromalı Absolut votka
- 2 cl ekşi elma likörü
- 5 cl ekşi tatlı narenciye (misket limonu, limon, portakal, greyfurt) karışımı - 1/2 deveci armudu
- 1 sap taze tarhun baharatı

ForbIdden Pear (Finn Karaköy)

Hazırlanışı


Şeykır içerisinde armut ve tarhun baharatı bar tokmağıyla tıpkı havanda döver gibi iyice ezin. Sırasıyla armut aromalı votka, ekşi elma likörü ve ekşi tatlı narenciye karışımını ölçüde belirtildiği gibi ekleyin. Sonrasında bol buz ilavesi yaparak iyice çalkalayın. Kokteylin iyice soğudundan emin olduktan sonra bol buzlu bir bardağa, ufak parça tarhun ve armutlar rahatsız etmesin diye iki kere süzerek servis edin. Birkaç parça armut ve tarhun yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Taze meyve suları eşlik ediyor

MALZEMELER

- 4 cl Becherovka baharatlı likör
- 2 cl Archers şeftali likörü
- 2 cl taze portakal suyu
- 4 cl taze çilek püresi
- Birkaç nane yaprağı
- Birkaç portakal dilimi

Crimson Peak (5 Cocktails&More)

Hazırlanışı


İçine bol miktarda buz doldurulan şeykıra tüm malzemeler eklenir ve 15 saniye kadar sallanıp soğutulmuş yayvan şampanya kadehine süzülür. Nane yapraklarıyla kadehin ağız kısmına gerdan çekilir. Portakal dilimleri ve tarçınla sunulur.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber