Pazar Resim sanatında hayvanlar

Resim sanatında hayvanlar

26.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

hep kitap’tan çıkan “Kedi Kitabı”, “Köpek Kitabı” ve “Kuş Kitabı”, resim sanatında kedi, köpek ve kuş yansımalarına odaklanıyor ve keyifli bir okuma sunuyor

Resim sanatında hayvanlar

Kediler, köpekler ve kuşlar, doğanın en çok sevilen canlıları olabilir. Bazılarımız için birlikte büyüdüğümüz, beraber yaşadığımız en yakın arkadaş; bazılarımız içinse dışarıdan gördüğümüz ama her gördüğümüzde huzur bulduğumuz hayvanlar onlar. Şimdiyse hep kitap tarafından Türkçeye kazandırılan bir seriyle okurlarla buluşuyorlar. Resim sanatında kedi, köpek ve kuş yansımalarına odaklanan seri, “Kedi Kitabı”, “Köpek Kitabı” ve “Kuş Kitabı” olmak üzere üç ayrı kitaptan oluşuyor ve okura oldukça keyifli bir okuma sunuyor.

Haberin Devamı

Resim sanatında hayvanlar

Seri, sanat tarihinden kedi, köpek ve kuş yansımalarını söz konusu eserlerin görselleri ve bu eserler hakkında kısa bilgilerle birlikte veriyor. Dolayısıyla kitapları karıştırmak sanat tarihine kedi, köpek ve kuşlar üzerinden hızlı bir bakış atmak gibi. Kitap aralarında ise yine kedi, köpek ve kuşlarla ilgili ünlü isimlerden alıntılar var. Jules Verne’in “Kedilerin dünyaya gelmiş periler olduklarına inanıyorum. Bir kedinin aşağı düşmeden bir bulutun üzerinde yürüyebileceğinden eminim” sözü gibi mesela. Sözün hemen yanında ise Japon sanatçı Midori Yamada’nın “Gerinen Kedi” isimli işinden bir detay verilmiş.

“Kedi Kitabı”nda Lucian Freud’dan Andy Warhol’a, Edward Hopper’dan Sebastiano Lazzari’ye, Leonardo da Vinci’den Edouard Manet’ye sanat tarihinin en önemli ressamlarına ait kedi yorumlarını görebilirsiniz. “Köpek Kitabı” da aynı şekilde Edgar Degas, Francisco Goya, Alfred Stevens’ın da aralarında bulunduğu önemli imzalar taşıyor. “Kuş Kitabı” ise Albrecht Dürer, Gustave Klimt, Pablo Picasso, René Magritte ve daha pek çok sanatçının eserleri üzerinden okuru zarif kuşların dünyasına davet ediyor. “Köpek Kitabı” ve “Kuş Kitabı” Angus Hyland ve Kendra Wilson derlemesi. “Kedi Kitabı”nda ise Angus Hyland’a Caroline Roberts eşlik ediyor.