Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Körfezin yüzen bakkalları - Ayla Dündar

Haberin Devamı

Vietnam’ın kuzeydoğusunda bir doğa harikası; Halong Körfezi. Dünyada eşi benzeri yok, ziyaretçisi de bir hayli çok. Zümrüt rengi adacıkların arasında yüzen köylerdeki yerlileri görmeye dünyanın dört bir yanından geliyor, turistler. En çok ilgiyi de yüzen bakkallar çekiyor. Burada geceleyen turistlerin ihtiyacı olabilecek her şey var yüzen teknelerde… Fotoğrafta balık tutmak için ağı da hazırda bekleyen yüzen bakkalın sahibini görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Begonviller arasında - Rıdvan Menekşe

Baharın müjdecisi, rengarenk begonviller... İnsan bakmaya doyamıyor, gözlerini alamıyor. Beyaz ve mor renkleriyle bu çiçekler bizi, turizm başkenti Antalya’nın tarihi semti Kaleiçi’nde karşılıyor. Her köşe başında açan begonviller Kaleiçi’ni dolaşan yerli ve yabancı turistleri renkli bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Savaş takibi - Oğuz Yeter

Suriye’de devam eden savaş 7. yılını doldururken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytindalı Harekatı’yla birçok Suriyeli terörden temizlenen topraklarına kavuştu. Türkiye’nin Suriye sınırında askeri harekatı yakından takip eden Suriyeliler harekata destek veriyor. Fotoğrafta Suriye’deki gelişmeleri dürbünle takip eden çocuk görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Meraklı bakışlar - Ozan Güzelce

Suriye’nin içinde olmadığı dünya siyaseti, Suriye’nin içinde olmadığı gazete ve TV haberi yok gibi. Suriye aynı zamanda dünya devlerinin askeri gösteri yaptığı bir alana da dönüştü. Peki bu ülkede yaşayan çocukları hiç düşünen var mı? Geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı operasyonuyla özgürleştirilen Çobanbey’de artık minikler okula gidiyor, normal bir hayat yaşamaya çalışıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Siyasetin arka bahçesi - Yavuz Özden

Sert tartışmaların yaşandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önündeki Milli Egemenlik Parkı’nda açan çiçekler doğanın uyanışının ve baharın müjdesini veriyor. Bu güzel havanın tadını çıkarmak isteyen Ankaralılar da soluğu meclisin önünde alıyor. Banka oturmuş bu kadına hem güneş hem de güvercinler eşlik ediyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Üç kafadar - Ünal Çam

Şehirde yaşayan çocuklar, doğadan uzakta bir yaşam sürüyorlar; sokaklarda oyun bile oynayamıyorlar artık...Köylerde yaşayan çocuklarsa gönüllerince oyunlar oynayıp doğayla iç içe bir ortamda büyüyorlar. Bu fotoğrafta koşturmaktan yorulmuş üç kafadar görüyoruz; kuruyan dalların üzerinde oyun sonrası yorgunluk atıyorlar.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

6.filo protestosu

Bundan tam yarım asır önce Türkiye’ye gelen ABD’nin ünlü 6. Filosu büyük gösterilerle protesto edildi. Dolmabahçe’ye gelen bir grup genç yanlarındaki Türk bayraklarını yarıya kadar göndere çekti. 1969 yılında bu şekilde başlayan olaylar politik hafızamızdan silinmez. Milliyet arşivinden aldığımız fotoğrafta polisin göstericilere müdahalesini görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kumsal şimdilik onun - Ayşe Yılmaz

Henüz yaz gelmedi, kumsallar şimdilik sevimli dostlarımızın. Asya’nın en turistik adalarından bir tanesi ünlü Boracay kumsalı, turkuvaz denizi ve sahile uzanan palmiyeleriyle meşhur. Okurumuz Ayşe Yılmaz, dinlenmeye ve çeşitli aktiviteler yapmaya uygun olan bu sevimli adanın bu karesini bizimle paylaşmış.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” köşesi için çektiğiniz fotoğrafları bize yollamanız yeterli. Nerede ve ne zaman çekildi gibi kısacık bilgisi ile birlikte bunyaminaygun@gmail.com adresine bekliyoruz.