Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

07.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Taşı toprağı altın şehir - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

Yıllardır insanların “Taşı toprağı altın şehir” diye yaşadıkları memleketlerini bırakıp hayaller kurarak geldiği şehir İstanbul. Kimine arzuladığı hayatın şartlarını sağlarken kimine de neden geldim İstanbul’a dedirtiyor. Karaköy - Kadıköy vapurunda objektife takılan bu amcanın ifadesi gibi.

Şimdiki zamanın hikayesi

Yalıbolu evleri - Oğuz Yeter

Karadeniz’in zirvelerinde eriyen karların oluşturduğu akarsu kolları birçok şehirden geçerek Yeşilırmak’ı meydana getirir. Ama ırmak kuşkusuz en güzel halini Amasya’da alır. Tarihi kentin tam ortasından geçen nehrin her iki kenarında yer alan geleneksel Osmanlı evleri tarihi ve mimari dokuyu da ortaya çıkarıyor. Yangın, deprem gibi afetlerde zarar gören ahşap evlerin yerlerine yenileri yapılsa da bu sihirli güzellik adeta insanı içine çekiyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Her mevsimin büyülü adresi - Rıdvan Menekşe

Güney sahillerinin en sıcak kenti Antalya’da yaz günlerinin serinleten Kurşunlu Şelalesi, kış günlerinde ise büyüleyen görüntüsüyle ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Aksu ilçesi bu şelale sayesinde mevsimin büyülü renklerine bürünürken, fotoğrafçıları ve turistleri kendine çekmeye başladı.

Şimdiki zamanın hikayesi

Yıkım şehrinde çocuk olmak - Ünal Çam

Murak Suriye’de bir kasaba. Ama yıllardır rejimin şiddetli saldırılarına maruz kalarak neredeyse taş üstünde taşın kalmadığı bir yer haline gelmiş. Kasabada yaşayan sivillerin korkulu rüyası ve belki de sonlarını hazırlayan varil bombaları düştüğü yerde büyük bir yıkıma yol açıyor. İşte o varil bombalarından saçılmış bir şarapnel parçasını bize gösteren bu çocuk aslında ölümün onlara ne kadar yakın olduğunu da gösteriyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Milliyet farkı

Her yıl 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanırken 1963 yılında Milliyet Gazetesi, öğretmen Okan Bayer ile üç öğrencisini Kütahya’dan İstanbul’a getiriyor. Daha önce İstanbul’u hiç görmeyen öğrencilerine Milliyet Gazetesi’nin Cağaloğlu binasının terasından İstanbul’u anlatan öğretmen Bayer ve öğrencilerinin bu fotoğrafını Milliyet arşivinden aldık.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR- ÇEKER

Altın sarısı mevsim geldi - Uğur Tüney

Megakent İstanbul’da sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirirken uzun tatil sonrası şehrin stresine alışmamız da biraz zaman alıyor. Yılın bu zamanında gidilecek yerlerin başında hem yakınlığı hem de görsel güzelliğiyle Atatürk Arboretumu geliyor. Sonbaharın tüm renklerine ev sahipliği yapan Arboretum, fotoğrafçıların da sevdiği noktalardan biri. Okurumuz Uğur Tüney’in bu fotoğrafı da zaten bunun kanıtı.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com