Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

17.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi
Görmedikleri ülke hayali - Oğuz Yeter

Haberin Devamı

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan milyonlarca Suriyeli, zor şartlarda hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Kimi kamplarda, kimi kiraladıkları evlerde yaşıyor ama hepsi de bir gün ülkesine dönmeyi umuyor. İstanbul Küçükpazar’daki tek göz odada aileleriyle birlikte yaşama tutunmaya çalışan bu çocuklar da hiç görmedikleri ülkelerinin hayalini kuruyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Gecenin renkleri - Ünal Çam

Boğaz’ı bir uçtan bir uca bağlayan üç köprüden biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gece yapılan ışıklandırmayla görsel bir şölen sunuyor. Bu şölene, şehrin ışıkları da eklenince büyülü bir manzara çıkıyor ortaya.

Şimdiki zamanın hikayesi

Doğanın huzuru - Yavuz Özden

Doğanın huzur veren dinginliğine kendini bırakmak isteyenler bu mevsimde Marmaris’in yolunu tutuyor. Muhabirimiz Yavuz Özden de geçtiğimiz hafta Marmaris’te geçirdiği süre içinde doğal güzellikleri bol bol fotoğraflamış.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Korkma...

Korkmadık, sönmesine de müsaade etmedik al sancağımızın. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” diye başlayan dizelerinin milli marş olarak kabul edilişinin üzerinden 98 yıl geçti; İstiklal Marşımızın okunduğu her an bir asır önceki o heyecanı içimizde yaşıyoruz. Milliyet arşivinden aldığımız bu fotoğrafta, milli şairimiz Ersoy 1977 yılında 41’nci ölüm yıldönümünde mezarı başında anılıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bir av klasiği- Ali Kavuklu

Unkapanı Köprüsü, dört mevsim balıkçıların vazgeçilmez adresi. Her yaştan balık tutkunu köprüden oltasını denize atıyor. Denizlerle çevrili İstanbul’da, klasik haline gelen balık avcılığını okuyucumuz Ali Kavuklu fotoğraflayarak bizimle paylaşmış.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com