Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

17.01.2021 - 03:02 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Dünyanın yarısı NİLÜFER ZENGİN

Haberin Devamı

Tarih sahnesinin perdeleri aralandığında İran’ın bambaşka uygarlıklar, imparatorluklar ve devletlere ev sahipliği ettiği görülür. İran’ın kavşak noktalarından biri olan İsfahan kenti ise kalabalık nüfusu, heybetli meydanı ve mimarisiyle “dünyanın yarısı” olarak anılır. Fotoğrafta gördüğümüz Kapalıçarşı, İsfahan kent meydanını boydan boya sarıyor. Çarşı, Nilüfer Zengin’in objektifinden bakınca adeta sonsuzluğa uzanıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi


Şehitlere saygıyla MİLLİYET ARŞİVİNDEN 13 YIL ÖNCE BUGÜN

Birinci Dünya Savaşı yıllarında, Enver Paşa’nın kararıyla Osmanlı güçlerince, Rusya’ya karşı başlatılan Sarıkamış Harekâtı, Osmanlı’nın aleyhine sonuçlandı. Harekât sırasında 60 bin Osmanlı askeri, soğuk hava koşullarına yenik düşerek şehit oldu. Her yıl Sarıkamış’ta düzenlenen anma törenlerine çok sayıda kişi katılıyor. Milliyet arşivinden aldığımız 2008 yılına ait bu fotoğrafta Türk bayrağı taşıyan askerlerin şehitliğe yürüyüşlerini görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi


Haberin Devamı

Büyülü vadi VEDAT KÜLTÜR

Kapadokya, nevi şahsına münhasır peribacalarıyla masallar diyarında yer alan büyülü bir vadiyi andırıyor. Balonla yapılan turlar ise kentin efsunluğuna efsun katıyor. Günbatımında peribacalarının arasında süzülen sıcak hava balonu, Vedat Kültür’ün kadrajından sayfamızda sizlerle buluşuyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Taşıma su MUSTAFA ASLAN

Kıtlığın etkilerinin şiddetli biçimde hissedildiği Tanzanya’da su ihtiyacı sınırlı sayıdaki kuyulardan karşılanıyor. Kovasına suyunu doldurduktan sonra yola koyulan Tanzanyalı kadını Mustafa Aslan fotoğrafladı.

Şimdiki zamanın hikayesi


Bir yeryüzü cenneti ERTUNÇ ERGÜNEŞ

Norveç’in batı kıyılarına serili bir takımada olan Lofoten, gerek kuzey ışıklarının göründüğü noktalardan biri olması gerekse eşsiz doğasıyla yeryüzünde bir cennet adeta. Anakaradan fiyortlarla ayrılan adanın karla bezenmiş dağlarını Ertunç Ergüneş kadrajına aldı.

Şimdiki zamanın hikayesi


www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!

En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

Şimdiki zamanın hikayesi



FOTO yaz 6688’e gönder
Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar, Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Haberin Devamı

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.