Pazar Sorumlu restoran hareketi

Sorumlu restoran hareketi

27.03.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

9 marka ve 30’dan fazla restoranında Sorumlu Restoran Hareketi’ni başlatan Akkomarka, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Yuvam Dünya Derneği iş birliğiyle çalışanlarına iklim krizi ve sürdürülebilirlik eğitimi verecek.

Sorumlu restoran hareketi

Dünyada çevre felaketleri, iklim krizi kapıdayken farkındalığa sahip olup, olumsuz etkileriyle mücadele çabasında küçük değişiklikler büyük farklar yaratabiliyor.

Haberin Devamı

Çevre hassasiyeti ve sürdürebilirlik odağında çalışmalarını sürdüren Akkomarka,  9 marka ve 30’dan fazla restoranında Sorumlu Restoran Hareketi’ni başlattı. Akkomarka Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yeşilyurt, “Şu anda tüm restoranlarımız karbon nötr. Karbon ayak izimizi düşürmek için tüm aydınlatma sistemlerimizi revize ettik ve muslukları fotoselli sisteme geçirerek su sarfiyatını azaltmayı hedefledik. Restoranlarımızda kullandığımız enerji tamamen ‘yenilenebilir enerji kaynaklarından’ tedarik ediliyor” diyerek tüm restoranlarının IREC sertifikalı hale getirildiğini söylüyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Yuvam Dünya Derneği iş birliğiyle bünyelerinde çalışan personelin iklim krizi ve sürdürülebilirlik odaklı eğitimiyle ilgili projede de sırada. Bu eğitimler sertifika ile belgelenecek. Yeşilyurt, restoranlarda kullanılan ambalaj malzemelerinin geri dönüştürülebilir ham maddelerden üretildiğine dikkat çekerek gıda atık yönetimiyle ilgili adımlarını anlatıyor: “En yoğun gıda atıklarından olan garnitür sunumlarını misafirlerimizin tercihine bıraktık. Kısa süre önce garnitürsüz olarak sunmaya başladığımız ürünlerimizle servisten dönen gıda atığını yüzde 25 oranında azalttık. Gıda atıklarını da İBB ile iş birliğine giderek Metanizasyon Tesisi’ne iletmeye başlıyoruz. Ayrıca HAYTAP gönüllüleri ile barınaklara ulaştırarak her ay 2 bin minik dostumuza gıda sağlıyoruz. Her ay 1000 lt atık yağı geri dönüşüme kazandırıyoruz.”

Haberin Devamı

Restoranlarında hayvansal ürün içermeyen mezeden lahmacuna, kebaptan tatlıya kadar ürün seçeneği bulunan vegan menüleriyle dikkat çeken marka, menülerinde coğrafi işaretli ürünlere yer veriyor,  kadın üreticileri ve kooperatifleri desteklemeyi de Sorumlu Restoran Hareketi projesinin adımları arasında görüyor.