23.02.2020 - 04:52 | Son Güncellenme:
KAAN YARMAN
MELAHAT
(Marifetli ellerinize layık, aroması hoş, akışkan tatlı)
MALZEMELER
110 gram tereyağı (yumuşak)
100 gram kakaolu fındık kreması
120 (2/3 su bardağı) şeker l 1 yumurta
1 paket vanilya l 1 + 3/4 su bardağı (210 gram) un l 2 çay kaşığı (6 gram) nişasta
1 çay kaşığı (4 gram) kabartma tozu
1 çimdik tuz l 1 su bardağı (160 gram) damla çikolata l 12 parça bitter çikolata (12 minik kare)
YAPILIŞI
İlk olarak un, tuz, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı birleştirip kenara park ediyoruz. Ardından tereyağı, şeker, yumurta ve kakaolu fındık kremasını 4 dakika kadar iyice çırpıyoruz. Kenara park ettiğimiz kuru karışımı da diğer arkadaşlarının yanına ilave edip 1 dakika kadar hepsi samimi oluncaya dek çırpıyoruz. Son olarak damla çikolataları ekleyip 2 tur daha karıştırıyoruz. Hazırladığımız harçtan 1 yemek kaşığı kopartıp yağladığımız muffin kaplarının içine paylaştırıyoruz. Üstlerini düzledikten sonra tam ortaya bir parça bitter çikolata yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dakika pişirip soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz.
GÜNÜN MANİSİ
Tatlı değil adeta sanat
Yeme de yanında yat
Bugünkü tarifimiz
Güzeller güzeli Melahat