Geri Dön
PazarTam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Karamelli çıtır brownie

MALZEMESİ

Tuzlu karamel için: 

200 gram esmer şeker

90 gram tereyağı

120 gram krema

4 gram tuz

Tabanı için:

125 gram tam buğday bisküvisi

40 gram tereyağı (erimiş)

Brownie katmanı için:

4 adet yumurta

250 gram tereyağı

300 gram bitter çikolata

250 gram şeker

85 gram un

Tuz

Tam kararında tarifler

YAPILIŞI Tabanı için; bisküviyi rondodan çekip erimiş tereyağıyla tamamen tek vücut olana kadar karıştırıyoruz. Tüm karışımı yağlı kâğıt serdiğimiz 20x20 santimetre ölçüsünde kalıba döküp iyice bastırıyoruz. Brownie harcı için tereyağını ocakta eritip (kaynatmıyoruz) içine minikli bitter parçalarını ekleyerek tamamen erimesini sağlıyoruz. Başka bir kapta yumurta, şeker ve tuzu 1 dakika boyunca birbirleriyle samimi olana kadar çırpıyoruz. Üstüne tereyağlı çikolata karışımını ekleyip 2 dakika daha karıştırıyoruz. Son olarak unu ekleyip tamamen tek vücut olana kadar çırpıyoruz. Tabanın üstüne brownieyi döküp 170 derecede 23 dakika kadar pişiriyoruz. 1 gece istirahat etmesi için buzdolabına park ediyoruz. Ertesi gün tuzlu karamel için esmer şekeri tavada eriyene kadar karıştırıyoruz. Komple eriyince içine oda sıcaklığındaki tereyağı küplerini atıp birbirleriyle kaynaşana kadar ortalama 3 dakika karıştırıyoruz. Ardından içine kremayı ekleyip 1 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Son olarak içine tuz ekleyip 2 tur daha çırptıktan sonra soğuması için kenara park ediyoruz. Soğuyan karameli istirahat etmiş brownienin üstüne döküp 1 saat daha dinlendiryoruz. Sonra afiyetle yiyoruz.

Günün manisi

Tabanı çıtır kütür
Browniesi uzatır ömür
Üstüne karameli dökünce
Yiyeceksiniz löpür löpür

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler