04.04.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Karamelli çıtır brownie
MALZEMESİ
Tuzlu karamel için:
200 gram esmer şeker
90 gram tereyağı
120 gram krema
4 gram tuz
Tabanı için:
125 gram tam buğday bisküvisi
40 gram tereyağı (erimiş)
Brownie katmanı için:
4 adet yumurta
250 gram tereyağı
300 gram bitter çikolata
250 gram şeker
85 gram un
Tuz
YAPILIŞI Tabanı için; bisküviyi rondodan çekip erimiş tereyağıyla tamamen tek vücut olana kadar karıştırıyoruz. Tüm karışımı yağlı kâğıt serdiğimiz 20x20 santimetre ölçüsünde kalıba döküp iyice bastırıyoruz. Brownie harcı için tereyağını ocakta eritip (kaynatmıyoruz) içine minikli bitter parçalarını ekleyerek tamamen erimesini sağlıyoruz. Başka bir kapta yumurta, şeker ve tuzu 1 dakika boyunca birbirleriyle samimi olana kadar çırpıyoruz. Üstüne tereyağlı çikolata karışımını ekleyip 2 dakika daha karıştırıyoruz. Son olarak unu ekleyip tamamen tek vücut olana kadar çırpıyoruz. Tabanın üstüne brownieyi döküp 170 derecede 23 dakika kadar pişiriyoruz. 1 gece istirahat etmesi için buzdolabına park ediyoruz. Ertesi gün tuzlu karamel için esmer şekeri tavada eriyene kadar karıştırıyoruz. Komple eriyince içine oda sıcaklığındaki tereyağı küplerini atıp birbirleriyle kaynaşana kadar ortalama 3 dakika karıştırıyoruz. Ardından içine kremayı ekleyip 1 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Son olarak içine tuz ekleyip 2 tur daha çırptıktan sonra soğuması için kenara park ediyoruz. Soğuyan karameli istirahat etmiş brownienin üstüne döküp 1 saat daha dinlendiryoruz. Sonra afiyetle yiyoruz.
Günün manisi
Tabanı çıtır kütür
Browniesi uzatır ömür
Üstüne karameli dökünce
Yiyeceksiniz löpür löpür