25.04.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Kuzu kavurmalı ıspanak beğendi
MALZEMESİ;
Beğendisi için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
400 gram ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Tuz
Karabiber
lMuskat rendesi
Kavurması için:
250 gram kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber, tuz
YAPILIŞI
Beğendisi için; ilk önce soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında 3 dakika kadar kavuruyoruz. Üstüne ince ince dilimlediğimiz sarımsağı da ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz. Ardından işin içine unu dâhil ettikten sonra 2-3 tur karıştırıp yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Tüm süt eklendikten sonra kabaca doğradığımız ıspanakları ve baharatları ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz (ortalama 4-5 dakika kadar). Kavurması için; tereyağını eritip kuzu kuşbaşıları tavaya ekliyoruz. Orta kısık ateşte 4-5 dakika pişirip ateşten alırken pul biberi ekliyoruz. Beğendiyi tabağa alıp üstüne kavurmayı yerleştiriyoruz. Onun üstüne de kavurma tavasında kalan pul biberli yağı gezdirip afiyetle yiyoruz.
Günün manisi
Hoş geldin ramazan
Bu tarif yakar can
Parmaklara dikkat edin
Uyarayım ben baştan