Geri Dön
PazarTam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

KAAN YARMAN - Ekmek üstü minnoş

MALZEMESİ

Çırpılmış yumurta için:
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Toz biber
1 adet soğan
4 adet mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küp tereyağı

Diğer malzeme:
2 küp tereyağı
2 dilim hellim
3 dilim füme antrikot

YAPILIŞI:
İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında karamelize edelim (en az 10 dakika dokunmayalım, sonra 1 parmak su ekleyip tavaya yapışan soğanın tüm şekerini toplayalım). Üstüne mantarları ve tereyağı ekleyip 2-3 dakika da onu kavuralım. Ayrı bir kâsede yumurtaları, baharatları ve sütü iyice çırpalım. Tamamen tek vücut olan karışımı tavaya ekleyip 2-3 dakika boyunca soğanlarla iyice samimi olmasını sağlayalım. Çok kurutmadan ocaktan alıp kenara park edelim. Hellimi ve füme antrikotları tereyağında arkalı önlü çıtırdatıp onları da kenara alalım. Kızarmış ekmeğin üstüne önce hellimleri, üstüne füme antrikotu, son olarak da çırpılmış yumurtayı ekleyip afiyetle yiyelim.

GÜNÜN MANİSİ

Kalorisiz hayat geçer boş
Bu tarif kahvaltıda olur hoş
Bugünkü tarifimiz
Ekmek üstü minnoş

bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler