Pazar Uzaktan eğitimle kendi sebzeni yetiştir

Uzaktan eğitimle kendi sebzeni yetiştir

11.04.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

Yeryüzü Derneği, balkonunda, bahçesinde sebze, meyve yetiştirmek isteyenleri kent bahçesi kurmaya davet ediyor. 9 Mayıs’ta online eğitimler başlıyor

Uzaktan eğitimle kendi sebzeni yetiştir

Pandemi nedeniyle sosyal yaşamın kısıtlandığı, milyonlarca kişinin evlere kapanmak zorunda kaldığı şu günlerde evde tarım teknikleri bambaşka bir anlam kazandı. Taze ve güvenilir gıdayı kendi eliyle üretmek isteyen ya da izolasyon koşullarını tarımı öğrenme ve üretim yapmanın keyfiyle geçirmek isteyenlerin sayısı daha arttı. Bu süreçte bahçeli evlerde yaşayanlar avantajlı. Ancak evde tarım yapmak için illa ki bir bahçeye sahip olmak şart değil. Kendi balkonunuzda da mini bir bahçe oluşturabilirsiniz. 10 yılı aşkındır yaptığı projelerle kentte ekolojik yaşamın mümkün olduğunu gösteren Yeryüzü Derneği, şimdi yeni projesiyle balkonunda, bahçesinde küçük bahçeler yaratmak isteyenlere çağrı yapıyor.

Haberin Devamı

9 Mayıs’ta ekim dikim eğitimi var

10 yılda 2600 kişinin kendi bahçesini kurmasına ön ayak olan dernek, bu yıl da evinin önünde, terasında, balkonunda, arka bahçesinde toprak bulan her İstanbulluyla kent bahçeleri kurmayı hedefliyor. Derneğin, sosyal medya hesabında bulunan başvuru formunu doldurarak katılım yapılabilen projede daha önce sebze yetiştirmemiş ve ekim eğitimine ihtiyaç duyan bahçeciler için ekim dikim eğitimi düzenlenecek. Bunlar arasında; tohum nasıl ekilir, fide nasıl dikilir, sulama yöntemleri ve su hasadı, toprak nasıl zenginleştirilir, kendi gübrenizi nasıl hazırlarsınız (kompost), olası hastalıklarla, kimyasal zehir kullanmadan nasıl başa çıkabilirsiniz gibi başlıklar yer alıyor. Pandemi nedeniyle online yapılacak eğitimlerin günü, 9 Mayıs. Ardından sokağa çıkma kısıtlamalarına uygun bir tarihte başvuranların yoğunluğuna göre seçilecek park ve bostanları içeren dağıtım noktalarında ücretsiz olarak atalık tohum ve fide dağıtımı yapılacak.