Pazar Ve Justin Türkiye’ye gelir...

Ve Justin Türkiye’ye gelir...

28.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Perşembe günü İstanbul’da bir konser verecek olan Justin Bieber’ın hayatına Türkiye ziyareti vesilesiyle bir göz atalım istedik. Henüz yolun başında olan Bieber bu kısacık zamana neler sığdırmış meğer...

Ve Justin Türkiye’ye gelir...

Dünya çapında milyonlarca hayranı olan 19 yaşındaki Justin Bieber, tam adıyla Justin Drew Bieber, Kanada’nın Stratford bölgesindeki London isimli küçük bir şehirde dünyaya gelir. Annesi Patricia Mallette şimdilerde birçok genç kıza “Analar neler doğuruyor” dedirten Justin’e hamile kaldığında henüz 17 yaşındadır. Babası Jack Jeremy Bieber ile annesi evlenmezler. Annesi geçtiğimiz yıl yayınlanan anılarının yer aldığı “Nowhere but Up” isimli kitabında çevresindeki herkesin ona kürtaj olması konusunda baskı yaptığını anlatır.

Yanlış “tık” nelere kadir!
Çok kolay bir hayatı olduğu söylenemez Justin ve annesinin. Justin geriye dönüp baktığında “Berbat halıları olan fareli bir ev” diye hatırlıyor Kanada’daki evini. 2007 yılına kadar sıradan bir Kanadalı çocuk gibi sporla ilgilenir; buz hokeyi ve futbol oynar. Bir de müzikle ilgilenir tabii; şarkı söyler, kendi kendine piyano, gitar ve davul çalmayı öğrenir. 12 yaşındayken yerel bir müzik yarışmasına katılır ve ikinci olur. Annesi de her annenin yapacağı gibi oğlu şarkı söylerken videosunu çeker ve yarışmaya gelemeyen eş dost da görsün diye Youtube’a yükler. Videolar ilgi gördükçe annesi devamını getirir. Ü

Ve Justin Türkiye’ye gelir...
nlü menajer Scooter Braun, Youtube’da başka videolar izlerken yanlışlıkla Justin’in videosuna tıklar. Braun gördüklerinden etkilenir ve küçük bir araştırma yaparak annesine ulaşır. Onları Amerika’ya, çalıştığı plak şirketine çağırır. Burada idolü Usher ile karşılaşır Justin. O zamanlar Justin de şu andaki ergen fanlarından farksızdır; Usher’ın yanına gider ve “Size çok hayranım” der. Bir şarkı söylemek ister onun için ama Usher başta pek ilgilenmez. Sonra Usher da videoları görür ve Justin ile tanışmak ister. Usher, Justin’i kendisi de 14 yaşındayken anlaşma imzaladığı plakçısıyla tanıştırır. Böylece ikilinin sıkı dostluğu da başlamış olur; Usher “Onu küçük kardeşim gibi görüyorum hatta oğlum gibi” diyecek kadar sever onu.
2009 yılının Kasım ayında ilk albümü bir maksi single olan “My World” yayınlandığında Youtube videoları çoktan milyonlarca kez izlenmiştir bile. Bir ay sonra Amerika Başkanı Barrack Obama, Justin’i şarkı söylemesi için Beyaz Saray’a davet eder. Bundan sonra her şey o kadar hızlı gelişir ki bir sene sonra Justin, efsane isimlerin konser salonu Madison Square Garden’da bir konser verdiğinde annesi bile şaşkınlık içinde kalır: “Altını temizlediğim günleri dün gibi hatırladığım oğlum
şu an burada konser veriyor.
Bu inanılmaz!” İlk albümünün devamı niteliğinde çıkan “My World 2.0” 2010’un Mart ayında gelir. “Baby, baby, baby, oh, baby” sözleriyle hafızlara kazınan “Baby” şarkısı da bu albümdedir. Albümü ilk dünya turnesi “My World Tour” izler. Almanya, Belçika, Fransa, Brezilya, İspanya gibi ülkeleri kapsayan toplam 130 konser verir.

Ve Justin ergenliğe girer...
Aynı yıl bir yandan da yeni albümünün kayıtlarına başlar harika çocuk. Ancak Justin de her ölümlü gibi ergenliği tadar ve sesi kalınlaşıp çatallaşır. Ona milyonlarca hayran kazandıran Baby şarkısında yeterince tize çıkamıyordur artık: “Her genç oğlan gibi benim de sesim çatlıyor, neyse ki dünyadaki en iyi vokal koçuyla çalışıyorum ve bunun üstesinden geleceğim” açıklamasıyla ergenliğini kucaklar Justin.
Üçüncü albümü “Under the Mistletoe” 2011’in kasım ayında çıkar. Geçtiğimiz yıl haziran ayında yayınlanan son albümü “Believe” ile ergen şarkıcıdan yetişkinliğe geçtiğinin sinyallerini verir. Albüm sonrası “Believe Tour” ile dünya turnesine çıkar. Geçtiğimiz yıl eylül ayında başlayan bu tur sayesinde Türkiye’deki hayranları da sevgili Justin’lerini dünya gözüyle görebilecekler.
2 Mayıs’ta İTÜ’de gerçekleşecek konserin biletleri biz bu satırları yazarken tükenmemişti.

Haberin Devamı

Ve Justin Türkiye’ye gelir...

Kanada Başbakanı’ndan onur madalyası alırken (üstte). Paparazzilere saldırırken...

Ve Justin Türkiye’ye gelir...

Şöhretin yükü ağır gelince...

* 2011’in Mart ayında bir foto-muhabirini 17’nci yaş günü partisinden yaka paça dışarı atarken yakalandı. Twitter hesabından bu olay için özür diledi. Aynı yıl başka fotoğrafçılara saldırırken yakalandı. Son gazeteci vukuatı ise geçen ay yaşandı.
* Kaliforniya’da aşırı hız yaptığı gerekçesiyle trafik polisi trafından durduruldu. Her ne kadar paparazzilerden kaçtığını söylese de trafik cezası almaktan kurtulamadı.
* Konser vermek üzere gittiği Almanya’da yanında taşıdığı 14 haftalık maymununa havaalanında el kondu. Bu kadar küçük bir hayvanı yanında taşıması hayvanseverleri kızdırdı.
* Geçtiğimiz yıl memleketi Kanada’nın başbakanının elinden ülkeye katkılarından dolayı onur madalyası alırken giydiği tulum ve ters taktığı şapkası çok eleştirildi.
* Bir otel odasında arkadaşlarıyla esrar içerken çekildiği iddia edilen fotoğrafları yayınlandı. Bieber cephesinden bu konuyla ilgli ne yalanlama ne de doğrulama geldi.
* Son olarak Londra’daki konserine iki saat geç çıkarak hayranlarını ve onlara refakat etmek zorunda olan ebeveynlerini kızdırdı.

Haberin Devamı

Bunları biliyor muydunuz?

* İnternet fenomeni Psy’ın “Gangnam Style” videosu ortaya çıkana kadar “Baby” şarkısı Youtube’un en çok izlenen videosuydu.
* İmzası haline gelen, milyonlarca hayran kazanmasını sağladığı gibi birçok kişinin de ondan nefret etmesine sebep olan saçlarını kestirince Twitter’da 80 bin takipçisini kaybetti.
* Meşhur saçının bir tutamı Ebay’de 25 bin pound’a satıldı. Kazanılan para hayvanları koruma derneğine bağışlandı.
* Rubik küpünü iki dakikadan az sürede çözebiliyor.
* “It Gets Better” videolarında yer alarak eşcinsellerin maruz kaldığı kötü muameleye karşı olduğunu gösterdi.
* Twitter’daki takipçisi sayısı her geçen saniye artıyor. Günde 24 bin takipçi kazandığı tahmin ediliyor. Twitter profiline girip her saniye sayfayı yenileyin, gözlerinize inanamayacaksınız.
* 2012’nin Haziran ayında Forbes dergisi tarafından dünyanın en güçlü üçüncü ünlüsü seçildi. Dergide 80 milyon dolarlık bir serveti olduğu yazıldı.
* Beyzbol şapkaları, kapüşonlu üstler, ilginç lastik ayakkabılar ve zincirler stilinin öne çıkan parçaları.

Haberin Devamı

Âlem ona, o Selena’ya hayran

* Kendisi gibi genç yaşta şöhret olan şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez ile iki yılı aşkın süredir birliktelerdi. Daha sonra Bieber’ın Gomez’i aldattığı söylendi ve ayrılık haberleri geldi. Ancak geçtiğimiz günlerde çıkan haberlere göre ikili yeniden birlikte. Barışmalarının sebebinin Bieber’ın zor günler geçirmesi olduğu söyleniyor.
* Bunun dışında şarkıcının adı iki isimle daha anıldı; İngiliz şarkıcı Ella-Paige Roberts Clarke ve Victoria’s Secret modeli Barbara Palvin. Ancak bu iki isim için herhangi doğrulama gelmedi.