Pazar Yaza parlak bakışlarla girin

Yaza parlak bakışlarla girin

08.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yaşlanmanın ilk işaretleri gözlerde başlıyor. Her gittiğiniz yerde yorgun değil de güzel bakışlarınızla dikkat çekmek istiyorsanız özellikle güneşten korunmalı ve göz çevresi bakımına önem vermelisiniz

Yaza parlak bakışlarla girin

Günlük yaşamın koşuşturmacasından önce gözler nasibini alıyor. Düzensiz uyku, uzun süreli bilgisayar kullanımı, güneşten korunmama, sigara, alkol, kafein ve sağlıksız beslenmenin faturasını genellikle göz kapaklarında kırışıklık, torbalanma, morluk, koyu halkalar, ince damarlanmalar ya da sarkma şeklinde ödüyoruz. Gözler yıpranıyor, kırışıyor ve ışıldayan bakışların yerini yorgun bakışlar alıyor.
Eğer bütün bunları iyi bir makyajla kapatacağınıza inanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü en iyi makyaj bile bitkin bakışlarınızı, kırışmış göz çevrenizi kamufle edemiyor. Yoğun yaşam temposunda “üzüm misali” iş arkadaşlarınızla birbirinize baka baka “kararmak” istemiyorsanız uzmanların önerilerine kulak verin...

Doğal reçeteler

Yorgun gözlere
İki poşet çayı yarım çay fincanı kaynar suda 15 dakika demlendirip soğutun. Çaya batırıp sıktığınız pamuğu göz kapaklarınızın üzerine koyup 10 dakika bekletin.

Gözaltı torbalarına
Patatesi halka şeklinde kesip gözlerinizin üzerine koyun. 15-20 dakika bekleyin. Ayrıca kaynatılmış rezene çayını soğuttuktan sonra içine pamuk batırıp bu pamukları göz kapaklarınızın üzerinde 15 dakika bekletebilirsiniz.

Gözaltı morluklarına
Morluklar için papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. İki parça pamuğu çaya batırıp sıktıktan sonra göz kapaklarınıza koyun. Şişlikler için bir parça buzu gözlerin altında beş dakika gezdirebilirsiniz. Rendelenmiş salatalıkları buzlukta dondurduktan sonra bu küpleri de uygulayabilirsiniz.

Kırışıklıklara Birer çorba kaşığı badem yağı, soya yağı ve avokado yağını karıştırın. Gece yatmadan önce göz çevrenize masaj yaparak sürün.

“Erken yaşta, kırışıklıklar oluşmadan bakım yapılmalı”

İlknur Acar (Uzman Estetisyen / Dermacare Güzellik Merkezi)

Haberin Devamı

Göz çevresine bakım yapmanın önemi, yararı ne?
Çok ince ve hassas yapıda olmasından dolayı göz çevresi yaşlanma, yorgunluk, uykusuzluk gibi olumsuz etkilerin en kolay fark edileceği bölümdür. Yapılan bakım göz çevresini nemli tutar, ince çizgileri azaltır, gö-zaltı torbalarını ve kaz ayağı dediğimiz derin çizgilerin oluşumunu engeller.

Merkezinizde göz çevresine nasıl bir bakım yapıyorsunuz?
Dermakozmetik ürünleri kullanmanın yanı sıra yeni bir teknoloji olan Jetpeel cihazıyla nem, vitamin, oksijen bakımları uyguluyoruz. Derin kırışıklıklara doktorlarımız lazer uygulaması yapıyor.

Göz çevresi nasıl korunmalı?
Göz çevresindeki deri, yüzümüzün diğer kısımlarından yedi kat daha ince olduğundan bakımına özen göstermeliyiz. Nemlendiriciler göz çevresine uygulanmamalı. Cilt ve göz çevresi hep temiz tutulmalı, uygun ürünler kullanılmalı ve makyaj göz çevresini tahriş etmeden, alerji yapmayan yağsız ürünlerle temizlenmeli. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku da önemli. Ayrıca göz çevresine masaj yaparak kan dolaşımını da hızlandırabilirsiniz.

Bakıma kaç yaşında başlamalı?
Göz çevresinin bakımı cildin ihtiyacına göre belirlenir. Eğer ince çizgiler oluşmuşsa bakıma 18-19 yaşlarında başlanabilir. Mimikler göz çevresini etkiler. Kırışıklıklar oluşmadan ve erken yaşta yapılan bakımlar oluşacak ince ya da derin çizgileri engelliyor.

Göz çevresi korunmadığı takdirde ne gibi sağlık sorunları ortaya çıkar?
Nemsizlik, kuruluk, hassasiyet, pullanma, alerjik sorunlar ve kırışıklıklar oluşur. 

Ürün satın alırken nelere dikkat edilmeli?
Öncelikle cilt tipinizi bilmeniz gerekiyor. Göz çevresine uygun ürünler seçmeli ve bilinçli bir şekilde kullanılmalı. Uygun olmayan, tarihi geçmiş ürünler asla kullanılmamalı. Makyaj mutlaka her akşam temizlenmeli. Haftada bir nem maskesi ve serum da uygulanabilir.

“Cerrahi tekniklerle de kaz ayakları giderilebiliyor”

Prof. Dr. Ahmet Karacalar (Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, Plastik-Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı)

Haberin Devamı

Göz çevresi estetiğinde cerrahi ve cerrahi dışı yaklaşımlar var. Botoks mimik kaslarına bağlı kırışıklıklarda, dolgu volüm azalmasına bağlı kırışıklıklarda; peeling (kimyasal ya da lazer) ciltteki güneş hasarı, leke, koyuluk, sarkma ve kırışıklıklarda; yağ enjeksiyonu çukurlukların giderilmesinde; torba estetiği gözaltı torbalarında; kaş kaldırma üst göz kapağı ve kapak yanları ile ilgili sorunlarda kullanılıyor. Cerrahi tekniklerle göze şekil verme ya da kaz ayaklarının giderilmesi de mümkün.
Göz kapağı estetik cerrahisinde en önemli yenilik, torbalara neden olan yağların çıkarılması değil, yeniden şekillendirilmesi. Bu teknik ile doğal sonuçlar elde ediliyor.
Göz çevresi bakımı için bilinen markaların kremleri kullanılabilir. Bunların cildi tahriş etmemeleri önemli. Ürün alırken uzmana danışmak şart. Medikal bir sorun olduğunda ise mutlaka hekime başvurulmalı. Yanlış bakım, mevcut sorunları düzeltmek yerine artmasına yol açar. 

Üç adımda anti-aging
La Colline’in Eye-ology adlı ürünü, üç adımda göz çevresine “anti-aging bakım” vaat ediyor. Tüm cilt tipleri için tasarlanan ürün yaşlanma ve yorgunluk izlerine karşı kullanılıyor.

Kırışıklığa karşı
Lancome’un High Resolution Collaser Yeux-48 adlı serumun 48 saatte kırışıklıklara müdahale ettiği söyleniyor. Ürün
ayrıca göz çevresindeki şişkinliklere karşı da üretilmiş. 

Göz bakım serumu
Liftox göz bakım kremi göz çevresinde kırışıklıklara karşı üretilmiş. Christian Breton’un bu göz serumunun hedefi kırışıklıkları azaltarak pürüzsüz ve gergin bir görünüm elde etmek.

Canlı görünüm
Elizabeth Arden’in Intervene Eye göz kreminin hedefi göz bölgesindeki yaşlanma izlerini azaltmak. Kırışıklıklara karşı kullanılan ürünün göz bölgesindeki sıkılığı artırdığı, bölgeyi nemlendirdiği ve daha canlı bir görünüm kazandırdığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Clinique’ten yeni krem
Morluklara, göz çevresinde oluşan şişme ve halkalanma sorunlarına karşı Clinique’in All About Eyes Rich adlı yeni göz kremini kullanabilirsiniz. Ürünün cildi nemlendirici özelliği de olduğu söyleniyor.

Gece gençleşmek isteyenlere
Estée Lauder’in gece kremi, geceleri nem kaybeden göz çevresini beslemeye yönelik geliştirilmiş. Ayrıca kremin yaşlanma belirtilerini azalttığı, cildin doğal onarma yeteneğini artırdığı söyleniyor.