Pazar Yer gök beyaz; deniz mavi

Yer gök beyaz; deniz mavi

19.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zirveleri her zaman aydınlıktır heybetli dağların. Beydağları da onlardan biri. 2 bin 365 metrelik yüksekliğiyle dağın en yüksek zirvesini oluşturan Tahtalı Dağı, yazın çok kısa bir süreliğine beyaz örtüsünü üzerinden atıyor. Geri kalan günlerde hep aydınlık, bembeyaz. Teleferikle ulaşabilen dağ, Akdeniz’i ve kıyı kuşağında yer alan Tekirova’yı panoramik görme şansı sunuyor

Yer gök beyaz; deniz mavi

Sevimli maskot

Haberin Devamı

Yer gök beyaz; deniz mavi

Sokakların sevimli maskotu onlar, mesken tuttukları köşe başlarından, kuytu köşelerden ansızın çıkıyorlar; hayatımızı renklendiriyorlar. Kedileriyle meşhur Gökçeada’da çekilen bu fotoğraf, minik dostlarımızın her an her yerden, “Kim var orada?” dercesine çıkışının bir fotoğrafı.

Her yer bayrak

Yer gök beyaz; deniz mavi

Ne olacak, sandıktan ne çıkacak, büyük merak konusu... Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birine az bir zaman kala meydanlar hareketlenmeye başladı. Yükselen “evet, hayır” seslerine karşın mitinglerin ortak unsuru, vatandaşların ellerindeki Türk bayrakları. Bayraklarla donatılan bir mitingi izleyen çocuğun meraklı bakışları da objektife böyle yansıdı.

Büyük destan

Yer gök beyaz; deniz mavi

Bir destandır Çanakkale Zaferi, Türk mücadelesinin ilk kıvılcımıdır. Birlik, beraberlik, vatan, şeref ve zaferdir. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, her yıl heyecanla kutlanıyor 18 Mart. Milliyet Arşivi’nden aldığımız bu fotoğraf, bu yıl 102. yılını kutladığımız şanlı zaferin, tam 59 yıl önceki 43. yıldönümünün merasim fotoğrafı.

Haberin Devamı

Dört ay daha sadece vitrinlerde

Yer gök beyaz; deniz mavi

Beyoğlu ile özdeşleşen, şehrin simgesi nostaljik tramvaylar, ocak ayında başlayan İstiklal Caddesi yenileme çalışmaları nedeniyle bir süreliğine yok. Kırmızı tramvaylar dört ay hizmet veremeyecek. Nostaljik tramvaylara hasret kalanların dikkatini İstiklal’deki bir şekerleme mağazasının vitrinini süsleyen bu tramvay çekiyor.

Binlerce senelik gelenek

Yer gök beyaz; deniz mavi

Yok olmaya yüz tutmuş binlerce yıllık bir gelenek... Günlerce, aylarca ilmek ilmek işlenmiş dokuma halılar; hepsi el emeği, göz nuru... Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bu gelenek hâlâ yaşatılıyor. Farklı renk ve motiflerden oluşan halıların değeri de eskidikçe artıyor.

14 yıl sonra gelen zafer

Yer gök beyaz; deniz mavi

İçinde bulunduğumuz zorlu günlerde aldığı galibiyetle yüzümüzü güldüren Beşiktaş, 14 yıl aradan sonra yeniden çeyrek finale kalma başarısı gösterdi. Beşiktaş, Aboubakar ve Babel’in üstün performans gösterdiği maçta Olympiakos’u 4-1 yendi. Bugün akşam 19.00’da Antalya ile karşılaşacak olan Beşiktaş, Avrupa yolunda emin adımlarla ilerliyor.