Aile 1 yıldız alın, 100 çocuğun geleceği parlasın!

1 yıldız alın, 100 çocuğun geleceği parlasın!

13.04.2011 - 09:50 | Son Güncellenme:

Stars of İstanbul’la, İstanbul’a renk katacak yüzlerce yıldız, iş dünyası ve sanatçıların destekleriyle çocukların geleceğini aydınlatmaya hazırlanıyor.

1 yıldız alın, 100 çocuğun geleceği parlasın

İstanbul’da, UNICEF Türkiye işbirliğiyle, “çocukların geleceği parlasın” hareketine dikkat çekecek geniş çaplı sokak sergisi için hazırlıklar sürüyor. İstanbul’un en önemli noktalarını yüzlerce yıldız ile donatacak olan sergiden elde edilecek gelir ile çocukların geleceği parlayacak. Birleşmiş Milletler ile UNICEF'in “2015’e kadar Temel Eğitimsiz Çocuk Kalmasın” hedefine öncülük edecek projede her yıldız, 100 çocuğun eğitimine destek sağlıyor.

Haberin Devamı

UNICEF’in Türkiye’deki 60. hizmet yılı çalışmaları kapsamında düzenlenen Stars of İstanbul ile dünyada ilk kez bir şehir yıldızlanıyor. İş dünyası, okullar ve şahıslar gibi sergide yer almak isteyen herkes, diledikleri sayıda yıldız heykeliyle sergide yer alarak hem markalarının yıldızının hem de çocukların geleceğinin parlamasına katkıda bulunuyor.

Formunu Aziz Sarıyer’in hazırladığı dev yıldızlar üzerine, Burhan Doğançay, Devrim Erbil, Ergin İnan, Jale Yılmabaşar, Günseli Kato, Mevlüt Akyıldız, İsmail Acar, Derin Sarıyer, Ayşe Kulin, Türkan Şoray, Cemil İpekçi ve daha birçok değerli sanatçının da sanatıyla hayat vereceği bu özel yıldızlar ile kentimiz büyük bir sanat platformuna döneşecek, İstanbullular sanatla içiçe olacaklar.

Haberin Devamı

İstanbul’un yıldızları ile 90.000 çocuğun geleceği parlasın!
Çalışmalarını eğitime yoğunlaştıran ve kız çocuklarının eğitimi, anaokullarının gelişmesi gibi konulara eğilen UNICEF, 81 ilde hiç okula başlamamış ya da çeşitli nedenlerle okulu terk etmek zorunda kalmış on binlerce kız ve erkek çocuğunu telafi eğitimi ile buluşturmaya hazırlanıyor. Çocuklarımızı hızlandırılmış eğitimle akranlarının seviyesine getirmeyi hedefleyen projede UNICEF, il ve ilçe seçimlerinde en muhtaç yörelere ağırlık vermeye özen gösteriyor. Telafi eğitimi ile çocuklar ait oldukları yere, okullarına kavuşacak.

Bu projenin başlangıcı ise Stars of İstanbul/İstanbul’un Yıldızları sergisi ile yapılacak. Stars of İstanbul’un tasarım yıldızları, Eylül ayından itibaren kentin en önemli noktalarında (Taksim, Beyoğlu, Galata, Nişantaşı, Beşiktaş, Bebek, Bağdat Caddesi, Sultanahmet, Eminönü, Bakırköy) sergilenmeye başlayacak. Üç ay sürecek serginin ardından Aralık 2011 tarihinde Sotheby’s tarafından gerçekleştirilecek müzayede ile birbirinden farklı tasarlanmış, renkli yıldızlar UNICEF Türkiye yararına açık artırmaya sunulacak. Proje sonunda UNICEF Türkiye için 5 milyon TL gelir elde edilmesi ve 90.000 çocuğun temel eğitim alması hedefleniyor.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi www.starsofistanbul.com adresinden alınabilir.

Yazarlar