Geri Dön

20 Ekim 2017 günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

Bugün ne pişirsem diyenler için şahane bir 20 ekim günün menüsü hazırladık. Zeytinyağlıları sevenler için 20 Ekim günün menüsünde ziyafet var. Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu tarifler tam size göre...

20 Ekim 2017 günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

Zeytinyağlılara bayılanlar, bugün ne pişirsem diyenler, 20 Ekim günün menüsünde ne olduğunu merak edenler... Herkes ekran başına. Bugün şahane tariflerle yine yanınızdayız.

Zeytinyağlı sofralarımızın olmazsa olmazlarıdır. O zaman 20 Ekimde sofraları olarla donatabiliriz.

Peki, günün menüsünde neler var?

Bakla yemeği tarifi
Pazı kavurması
Zeytinyağlı kırmızıbiber dolması tarifi

O zaman tariflerimizi vermeye başlayabiliriz.

Bakla yemeği tarifi




Pazı kavurması




Zeytinyağlı kırmızıbiber dolması tarifi




Patates salatası

Patates salatasını sevmeyenimiz yoktur. Hem hafif hem de lezzetli bir salata olan patates salatası tarifini daha fazla bekletmeden verelim.


Patates salatası için malzemeler

4-5 patates
Pul biber
Sumak
Zeytünyağı
Soğan
Maydanoz
Tuz
Kıvırcık
Limon
Taze soğan


Patates salatası nasıl yapılır?

Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayalım. Yıkadığımız patateslerin üzerine bıçakla derin olmayan çizikler atalım. Böylelikle kabuklarını soymak daha kolay olacak. Çizik atma işlemi bittikten sonra patatesleri derin bir tencerenin içinde haşlamaya bırakın. Tamamen haşlanıp haşlanmadığını içine çatal batırarak anlayabilirsiniz.

Haşlama işlemi bittikten sonra patatesleri soğuk su dolu bir kapın içine koyun ve kabuklarını soyun. Daha sonra küp küp doğrayın. Ancak çok küçük ya da çok büyük olmasın. Doğradığınız patatesleri salata için uygun olan kabınızın içine koyun. Kıvırcık, soğan, taze soğan, maydanozu da ince ince doğrayın ve patatesle karıştırın. Bir başka kabın içinde pul biber, sumak, yağ, limon ve tuzu karıştırın ve salatanızın üzerine dökün. Dilerseniz içine haşlanmış yumurtada ekleyebilirsiniz.

İşte hazır. Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber