Geri Dön

21 Kasım günün menüsü (Anne yemekleri)

21 Kasım günün menüsü bazen çok özlediğimiz ama her zaman parmaklarımızı yediren lezzetler, anne yemeklerini sunuyor. 21 Kasım günün menüsü annelerimizin özene bezene hazırladığı lezzetlerin tarifleriniz verecek. Tabi ki onların yaptığı gibi olmaz ama işte karşınızda 21 Kasım günün menüsü…

21 Kasım günün menüsü (Anne yemekleri)

21 Kasım günün menüsü anne yemeklerini özleyenler için harika bir fikir sunuyor. Anne eli değmeyecek belki ama o anları hatırlamamıza yardım edecektir. Çorbadan ana yemeğe, salatadan tatlıya birbirinden özel tüm özlediğimiz lezzetler artık sizden de çocuklarınıza kalabilir. Bunun için çalışmalara başlamak için tariflerimizi kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı


Anne yemekleri neden unutulmazdır?

21 Kasım günün menüsü ile verdiğimiz tariflerin özelliği anne yemekleri olmasıdır. Peki, anne yemekleri neden özeldir. Çünkü anne özeldir. Yaptığı her şey özeldir. Yemekleri daha da özeldir. Ancak bir söz vardır 2erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer diye’. Aslında bu söz tüm insanlık için geçerlidir. Şimdi bu yolda bir de anne eliyle gelen yemekler var ise tadından yenmez.

Anne yemeklerinin en özel parçalarını denemek ister misiniz? İşte 21 Kasım günün menüsü lezzetleri

Yayla çorbası tarifi

Etli kabak dolması tarifi

İçli köfte tarifi

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

Şekerpare tatlısı tarifi

Şekerpare tatlısı deyince aklına annesi gelmeyenimiz var mı? Yok. Çünkü şekerpare lezzetinin yarısını onlardan alıyor.

Haberin Devamı

Şekerpare tatlısı malzemeleri:

*1 paket margarin
*2 yumurta
*Vanilya, kabartma tozu
*1 bardak irmik
*Yarım bardak pudra şekeri
*Un

Şekerpare tatlısı şerbeti için;

*3 bardak su
*3 bardak toz şeker

Şekerpare tatlısı yapılışı:

Tatlının ilk önce şerbetini hazırlayalım. Çünkü soğumasını beklemek zorundayız. Su ile şekeri derin bir tencerenin içine koyup kaynamaya bırakın.. Kaynadıktan sonra tezgahta soğumaya bırakabilirsiniz.

Derin bir kabın içine margarini, yumurtaları (Birinin sarısını ayırarak) vanilya, pudra şekeri ve irmiği ekleyerek karıştırın. Tüm margarini eriyip karışım tamamen karışında üzerine biraz un ve ununu üzerine de kabartma tozu ilave edin. Bir daha karıştırın. Hamur kıvamına gelene kadar un ilave edebilirsiniz.

Daha sonra hamurdan küçük toplar alarak tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarttığınız şekerpareleri 5-6 dakika dinlendirdikten sonra şerbetini her tarafı alacak şekilde dökün ve çekmesini bekleyin. Üzerini fıstık, badem, Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber