Geri Dön

26 Aralık günün menüsü (Çocukların sevecekleri yemekler)

26 Aralık günün menüsü ile bugün çocukları sofra başında sevindirmeye karar verdik. Çocukların sevebileceği lezzetleri bir araya getirdiğimiz 26 Aralık günün menüsü pratik tariflerden oluşmasıyla da büyüklerin yüzünü güldürecek… İşte karşınızda 26 Aralık günün menüsü.

26 Aralık günün menüsü  (Çocukların sevecekleri yemekler)

26 Aralık günün menüsü haftanın ilk gününde minikleri düşünerek çocukların seveceği yemeklerden oluşuyor. Çocuklar bizim baş tacımız, her zaman sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Almalı gereken vitaminler nedeniyle bazen çokta sevmedikleri yemekleri yemek zorunda kalıyorlar. Onların bu güzel davranışlarını ödüllendirmek ve her zaman yemelerine teşvik etmek için sevdikleri yemeklerden oluşan bir menü hazırlamak istedik.

Çocukları nasıl ödüllendirmeliyiz?

Ödül ve ceza çocuk gelişiminde yer alan en önemli noktalardan ikisidir. Ancak aralarındaki denge çok önemli. Asla sürekli ödül ve sürekli ceza onları olumsuz yönde etkiler. Peki ödüllerde nelere dikkat etmeliyiz?

*Ödül asla davranıştan önce söylenmemelidir.
*Maddiyata dayalı ödüller yerine manevi özdüler tercih edilmelidir.
*Övgü ve ödüller kişiliğine yönelik değil yaptığı işlere yönelik olmalıdır.
*Yaptığı bir davranışa övgü veya ödül vermeden önce onun fikrinin de alınması gerekiyor.
Ödüllerden sonra harika yemeklere geçebiliriz


26 Aralık günün menüsü

Milföy kıtırlı ezme çorba


Bol malzemeli pizza tarifi

5 dakikalık kurabiye tarifi


Ev yapımı yaprak döner tarifi

Nugget tabağı

Nugget çocukların en sevdiği yemeklerden biri herhalde. Bu nedenle harika nugget ve patates kızartmasından oluşan bir tabak hazırlayalım.


Malzemeler

Nugget
Patates
Ketçap
Yoğurt

Hazırlanışı

Öncelikle patateslerinizi dilimleyip güzelce kızartın. Daha sonra marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz nuggetları yüksek ısıdaki yağın içine koyup yaklaşık 5 dakika kızarttıktan sonra kagıt peçetenin üzerine koyup yağını alın. Ketçap ve yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber