Geri Dön

3. Gün sahur menüsü

3. gün sahur menüsünde, birbirinden sağlıklı ve tok tutan tarifleri bir araya getirdik. Daha çok sağlıklı yağlar içeren 3. gün sahur menüsü için şimdiden hazırlıklara başlayın. İşte 3. gün sahur menüsü...

3. Gün sahur menüsü

Sahur zamanı karbonhidrat ağırlıklı beslenmek yerine sağlıklı yağlarla beslenmeniz, gün boyu enerjik kalmanızı sağlayacaktır. Özellikle sahur sofranızda avokado, lor peyniri ve yeşillikleri eksik etmeyin. 3. gün sahur menümüzde; lor peynirli yumurta, krep tarifi, avokadolu salata ve özellikle Canan Karatay'ın önerdiği üzüm şırası tarifi bulunuyor. İşte 3. gün sahur menüsü...

Lor peynirli yumurta tarifi

Lor peyniri diğer peynirlere göre tuz oranı düşük olduğundan, hem sizi tok tutacak hem de susuzluğunuzu engelleyecektir. Yumurta ile birleşmesi ise tam protein almanızı sağlayacaktır.

Malzemeler:

-1 bardak lor peyniri
-2 tane yumurta
-Pul biber (çok az ya da hiç koymasanız da olur)
-2 kaşık tereyağı
-Kaşar peyniri(isteğe göre)
-1 küçük kaşık tuz

Nasıl yapılır?

-Tavada erittiğiniz kızgın tereyağına lor peynirini dökün.
-Ortalara iki tane çukur açın ve yumurtaları kırın.
-Sonra pul biber ve tuz serpin ve tavanın kapağını kapatarak 3 ya da 4 dakika pişirin ve yumurtanızı sıcak servis edin.

Krep tarifi

Karbonhidrat almak isteyenler için krep tarifi paylaştık. Ancak burada krepinizi mutlaka aşağıda belirttiğimiz unlardan birini kullanarak yapın. Beyaz un gaz, şişkinlik ve çabuk açıkmanızı sağlar. Eğer reflü gibi mide sorunlarınız varsa, sıvı yağdan uzak durun. 1 dilim krep sizi gün boyu tok tutacaktır.

Malzemeler:

-2 adet yumurta
-2 su bardağından biraz az un (burada beyaz un yerine siyez, tam buğday ya da yulaf unu kullanabilirsiniz)
-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz
-Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

Nasıl yapılır?

-Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
-Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
-Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup kızdırın.
-Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın.
-Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
-Sıcak servis edin.

Avokadolu salata tarifi

Sahur sofranızda yeşilliklere ve en önemlisi sağlıklı yağlara yer verin. Özellikle avokado, tok tutması açısından mükemmel bir yağ kaynağıdır.

Malzemeler:

-1 avokado
-250 gr çilek
-1 demet ince yapraklı taze roka
-1/5 demet maydanoz
-2-3 dal taze fesleğen
-3-4 dal taze nane
-1 çay bardağı ceviz içi
-100 gr keçi peyniri (isteğe bağlı)

Sos için:

-2 yemek kaşığı balzamik sirke
-Yarım yemek kaşığı bal
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber

Nasıl yapılır?

-Taze otları yıkadıktan sonra sularının iyice süzülmesini sağlayın.
-Avokadoyu ikiye bölüp ortasındaki çekirdeği çıkarıp ince dilimleyin.
-Çilekleri de yıkadıktan sonra ince dilimleyin. Rokanın yapraklarını saplarından ayırın.
-Roka hariç tüm yeşillikleri ince kıyın ve roka ile beraber karıştırın. Servis tabağına yeşillikleri alın.
-Üzerine avokado ve çilek dilimlerini ekleyin. Ceviz ve ufalanmış keçi peynirini serpin.
-Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın.
-Salatanın üzerine gezdirip karıştırın ve servis yapın.

Üzüm şırası tarifi

Üzüm şırası oldukça besleyici ve Canan Karatay'ın tavsiye ettiği bir içecektir. Sahurda içtiğiniz de, kan şekerinizi dengeler ve susuzluğunuzu giderir.

Malzemeler:

4 kişilik

-1 su bardağı temizlenmiş kuru üzüm (karasından)
-4 su bardağı içme suyu

Nasıl yapılır?

-Temizlenmiş olan kuru üzümler bol suda yıkanır. Daha sonra ince ince kıyılırlar veya robotta birazcık çekilirler.
-Üzümler bir kavanoza veya kaba alındıktan sonra üzerine 4 su bardağı su dökülür.
-Kabın üstü sadece bir tülbent ile örtülür, bu şekilde karanlık ve serin bir yerde 3 gün bekletilir.
-3 günün sonunda renk kırmızıdan pembeye döner ve bir miktar kabarcık oluşur.
-Kabarcık oluşumu artık şıranın mayalandığını gösterir. Şıra süzülerek artık içime hazır hale gelir.
-Kalan posadan sirke yapılabilir. Sirke yapacak zaman yoksa en azından çekirdekler ayıklanarak bu çekirdekler tüketilebilir.
-Çünkü mayalanmış üzüm çekirdekleri çok yüksek oranda antioksidan içermektedir.
-Hazırlanan şıra 2 günde tüketilmelidir.

Not: Bu tarifi şimdiden hazırlayıp, sahur menünüze dahil etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber