Kültür Sanat Altın Boğa kime koşuyor?

Altın Boğa kime koşuyor?

15.12.2010 - 01:20 | Son Güncellenme:

Gezici Festival’in bu yıl üç durağı var: Ankara, Artvin ve Ordu. Ama bu yıl da, festivalin yarışmasının yapıldığı ana durak Artvin

Altın Boğa kime koşuyor

Aralarında Tayfun Pirselimoğlu, Seren Yüce, Derviş Zaim, Erkan Can ve Settar Tanrıöğen’in de bulunduğu yönetmenler, oyuncular, sinema yazarları ve sinemacılar bir kez daha Artvin’de. Tabii ki festivalin gösterdiği 70’e yakın film de.
Gösterimler, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Artvin festivalin duraklarından biri olana kadar bu salon sinema gösterimleri için kullanılmıyordu. Artvin’de sinema salonu yoktu. Bir yıldır bu salonda film gösteriliyor. Geçen hafta açılışını yapan festivalde, ilk gün gerçekleştirilen Tarık Akan söyleşisi büyük ilgi gördü. Akşam açılışta festivali düzenleyen Ankara Sinema Derneği’nin başkanı Ahmet Boyacıoğlu, gösterilen ilgiyi şu cümlelerle anlattı: “Artvin’de 25 bin kişi yaşıyor, bini bugün Tarık Akan’la fotoğraf çektirdi.”
Açılışın ardından filmler gösterilmeye başlandı. Ana yarışmada dokuz film var. Bu filmler Altın Boğa, Gümüş Boğa ve SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) ödülleri için yarışıyor. Yarışma filmleri arasında Macaristan ve Belçika’nın Oscar için Akademi’ye gönderdikleri, gözde filmleri var. Türkiye’den ise Antalya Film Festivali’nin ödül şampiyonu “Çoğunluk” ve Tayfun Pirselimoğlu’nun dünya prömiyerini Locarno Film Festivali’nde yapan yeni filmi “Saç”...
Yarışma filmlerini, Artvinliler boş bırakmıyor. Ama izdiham derseniz, Sırrı Süreyya Önder imzalı “Beynelmilel”in gösterimini es geçmek olmaz. Pazar günü gösterilen filmden önce Kültür Merkezi’nin önü o kadar kalabalıktı ki, araç trafiği film yüzünden durmuştu. Gezici Festival, ödül töreninden sonra rotasını bu kez Ordu’ya çevirecek.