Sağlık Anne sütü, ev ekonomisine de katkıda bulunuyor

Anne sütü, ev ekonomisine de katkıda bulunuyor

22.11.2013 - 23:20 | Son Güncellenme:

Prof. Dr. Betül Acunaş: Emzirmek, yani anne sütü aileyi mama masrafından kurtararak ev ekonomisine de katkı da bulunmaktadır

Anne sütü, ev ekonomisine de katkıda bulunuyor

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Acunaş, emzirmenin pek çok yararının yanında aile ekonomisine de dolaylı yönden katkısının olduğunu bildirdi. 

Prof. Dr. Acunaş, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi başhekimlik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye nüfusunun çoğunluğunu oluşturan çocukların gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olmasının yeterli ve dengeli beslenmeleriyle mümkün olacağını söyledi. 

Sağlıklı beslenmenin ilk adımını anne sütüyle beslenmenin oluşturduğunu vurgulayan Acunaş, şöyle konuştu: 

''Çocuklarda beslenme yetersizliklerini önlemenin ve sağlıklı beslenmenin ilk adımı, hayatlarının ilk gününden itibaren emzirmek ve diğer gıdalar verilmeye başlandıktan sonra da emzirmeyi devam ettirmektir. Emzirmeye devam etmek, çocuğun beslenme kalitesini artıracaktır. Emzirmek, yani anne sütü aileyi mama masrafından kurtararak ev ekonomisine de katkı da bulunmaktadır. 



Prof. Dr. Acunaş, bebekler hayatlarının ilk 6 ayı boyunca sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğini anlatarak, daha sonra en az 2 yaşına kadar anne sütünün ek gıdalarla desteklenmesi durumunda dünya çapında 5 yaşın altındaki çocuk ölümlerinin yüzde 13 - 20 arasında azalacağını bildirdi. 

Annelerin, doğum sonrası kanamayla ölüm riskinin, emzirmeye başlamasıyla düştüğünü belirten Acunaş, ''Annede anemi ve demir eksikliğini önleyen emzirme, göğüs, rahim kanseri ve şeker hastalığı riskini azaltmaktadır'' 
Prof. Dr. Acunaş, pek çok yararı olan emzirmeyle ilgili sürdürülebilirlikte Türkiye'nin çok başarılı olamadığını söyledi.
Yanlış Klima Kullanımı Hasta Ediyor

Yazarlar