Geri Dön

Püşürük çorbası tarifi - Püşürük çorbası nasıl yapılır?

Van'ın yöresel püşürük çorbası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Yapımı ve malzemeleri çok basit olan püşürük çorbası, sofralarınıza karadenizin lezzetini getirecek. Peki, püşürük çorbası nasıl yapılır? İşte püşürük çorbası tarifi...

Püşürük çorbası tarifi - Püşürük çorbası nasıl yapılır?
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Aldığı kadar su
-500 gram un
-2 baş soğan
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Bir miktar kızartma yağı
-Tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı kuru nane

Püşürük Çorbası Nasıl Yapılır?

-Geniş bir kaba serilen unun üzerine el yardımıyla su serpilerek küçük hamurlar oluşması sağlanır.

-Un eklenerek oluşan hamurlar ayrılır. Bir süre kuruması beklenen küçük hamurlar, halka halka doğranmış soğanla birlikte kızartılır.

-Kızartılan hamurlar tencereye alınarak yarım saat kadar suda haşlanır.

-Bu arada sana yağında kızdırılan pul biber, kuru nane ve tuz ilavesiyle kaynayan çorbanın üzerine dökülür.

-Çorba dinlendikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber