Geri Dön

Aşk hayatınıza tat katın!

Binlerce yıl önce Mısır rahipleri soğan yemeyi yasaklamıştı. Kokusundan endişe ettikleri için değil elbette! Firavunlar sekse duyulan ilginin büyüyeceğinden endişeleniyorlardı. Efsane ya da bilim, bazı yiyeceklerin aşk hayatımıza tat kattığı doğru...

Aşk hayatınıza tat katın!

Uzmanlara göre öncelikle psikolojik açıdan olumlu etkileyen afrodizyaklar, damarları genişleterek kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor ve bu da cinsel performansı olumlu etkiliyor. Ayrıca sinirleri de uyarıyor, tiroit bezleri ve hormonlar harekete geçiyor...

Haberin Devamı

"Cinsel arzu uyandırıcı" anlamına gelen afrodizyaklar, adını Yunanlıların aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'ten alıyor. Bugün sadece yiyecekler değil; çeşitli içkiler, gıda maddeleri, parfümler, bitkiler ve kimyasal maddeler afrodizyak olarak biliniyor. Yine de partnerinizle aranızda yeterli çekim yoksa, afrodizyaklardan medet ummayın.

Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Tohumlarından çay da yapılan rezene, bebeklerin gaz sancılarına karşı önerilir.
Lavanta: En güzel kokan çiçeklerden biri olan lavanta, salata ve yemek soslarına birkaç damla konursa, seks hayatını güçlendirir.
Polen: Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında, belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunur. Polenin tıbbi özelliklerini Türkiye ilk defa 1993'de Herbalist Atabay Güveloğlu tam sayfa ilanlarından ve kitaplarından tanımıştır.
Kişniş: Sindirim sistemini düzenleyici etkisi olan ve özellikle kadınlara keyif veren kurutulmuş kişniş tanesinin, şarabın içine katılarak içilmesi önerilir. Aşırı kullanımı erkeklerde ters etkilere neden olabilir.
Hardal: Antik Yunan'da hardalın, doktorlar tarafından yılan ısırıklarına, saç dökülmelerine, cüzzam ve bitlenmeye karşı ilaç olarak verildiği belgelenmiştir; ayrıca cinsel bezlerin işleyişini artırır.
Yasemin: Likörlere ve parfümlere baş döndüren kokusunu veren yasemin çiçeği, etkili bir uyarıcıdır.
Meyan kökü: Kolanın hammaddesi olan meyan kökünden elde edilen toz, maden suyu ile karıştırılınca kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelir. Ayrıca göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü, tat düzeltici ve öksürük kesici etkileri de vardır.
Safran: Aşırı tüketildiğinde gülme krizine neden olan ve pahalı bir baharat olan safranın, erojen merkezler üzerinde uyarıcı etkisi vardır.
Vanilya: Bir tür orkidenin meyvesi olan vanilya, merkezi sinir sistemine etki ederek muhteşem kokusuyla karşı cinsi harekete geçirir.
Roka: Balık yemekleriyle inkar edilemeyen bir uyumu olan roka, bolca demir ve C vitamini içerir, alyuvarlar için iyidir ve ayrıca, cinsel gücü de artırır,
Maydanoz: Rahatsız edici kokuları giderebildiği gibi, yemeklere lezzet katan maydanoz, cinsel yaşama da lezzet katar.
Kekik: Aromatik bir yapısı ve güçlü etkileri olan kekik, özellikle erkeklerde uyarıcıdır.
Arı sütü: Kandaki hücreleri yenileyici ve kansere karşı etkili olduğu söylenen arı sütü, cinsel bezleri geliştirir ve etkileri kısa zamanda hissedilir.
Bal: Mikroplara karşı dayanıklılık sağlayan bal, cinsel gücü artırır. Tarihte bal, seks açısından, insanlar tarafından çok farklı şekillerde kullanılmıştır. Polonyalılar ilişki öncesinde cinsel organlarına bal sürerlerdi.
Limon: Düşüncesi bile ağız sulandıran limonun yemeklerde kullanılan tuzu ve suyu, seks gücünün artması için olumlu etki yapar.
İstiridye: İçindeki çinko ile spermin çoğalmasına neden olan istiridye, cinsel isteği artırır.
Çikolata: İçinde magnezyum, fosfor ve kafein bulunduran çikolata, insanı mutlu eder, harekete geçirir ve güçlendirir.
Fıstık ve fındık: E vitamini içeren fıstık ile fındık, cinsel gücü artırır.
Muz: İnsana kokusuyla bile mutluluk aşılayan muz, özellikle kabuğu ile pişirilirse cinsel gücü oldukça fazla artırır.
Sarımsak: İçinde sakkaroz, glikoz gibi karbonhidratlar ile protein, kalsiyum, fosfor, demir ve A, B, C vitaminleri bulunan ve tansiyonu düşüren ve antibiyotik etkisi gösteren sarımsak, cinsel gücü artırır..
Çilek: Kandaki asit oranını dengeleyen ve cilt sorunları için en iyi meyvelerden biri olan çilek, güçlü bir afrodizyaktır.
İncir: Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarına çok iyi gelen incir, erkeklerin cinsel gücünü artıran çok güçlü bir afrodizyaktır.
Havyar: Balık yumurtası olan havyarın besin değeri çok yüksektir ve güçlü bir afrodizyaktır.
Zencefil: Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil, insanı daha ateşli yapar. (Kanı sulandıran ilaç kullananların dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca, fazla tüketildiğinde de bağırsakları rahatsız eder.)
Melekotu: 18. Yüzyılda kadınların cinsel isteksizliğini iyileştirmede kullanılan melekotunun kökü, her zaman için kalp zayıflıklarını engelleyici etkiye sahiptir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber