Sağlık Avokado Yaprağının Faydaları Nelerdir? Avokado Yağrağının Çayı Neye İyi Gelir?

Avokado Yaprağının Faydaları Nelerdir? Avokado Yağrağının Çayı Neye İyi Gelir?

13.12.2020 - 05:50 | Son Güncellenme:

Armut biçimli Meksika kökenli özel bir tropikal bir meyve olarak dünya çapında tanınan Avokado, ülkemizde de 1970 yıllarından beri özenle yetiştiriliyor. Bazı bölgelerde Amerikan Armudu adı ile tanınan avokado, güzel tadı yanında insan sağlığına sayısız faydaları ile göz kamaştırıyor. Peki Avokado yaprağının faydaları nelerdir? Avokado yaprağının çayı neye iyi gelir? İşte, tüm detaylar.

Avokado Yaprağının Faydaları Nelerdir Avokado Yağrağının Çayı Neye İyi Gelir

Yapılan bilimsel araştırmalara göre avokado zengin vitamin ve mineral içeriği ile tüketimi uzmanlar tarafından tavsiye edilen meyvelerin başında geliyor. Kalsiyum, potasyum, manganez, demir, magnezyum, bakır, fosfor ve çinko içeren avokado, yüksek A vitamini içeriği ile tüketimi tercih edilen bir meyve. Avokadonun meyve olarak yenilmesi yanında yaprağının çay olarak tüketimi de yaygın. Bunda avokado yaprağının sahip olduğu önemli yararların etkisi büyüktür.

Avokado Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Avokado yaprağı, insan sağlığı üzerinde önemli faydaları ile öne çıkıyor. Başlıca faydaları şöyle sıralanabilir:

- Avokado yaprağı içeriğindeki bol miktarda glutathion adı verilen yağ yakıcı enzim sayesinde yaşlılığın gecikmesine yardım eder.
- Zayıflatıcı etkiye haizdir. Yağ yakmaya yardımcı olur.
- Serbest radikallerin vereceği zararlara karşı koruyucudur.
- Avokado yaprağının içerisinde mevcut olan özel bileşenler kasları gevşetir. Kas ağrılarını dindirir.
- Avokado yaprağının kürü düzenli olarak tüketildiğinde böbrek taşlarını azaltır.
- Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur.
- Tansiyonu dengeleyici özellik taşır.
- Astım gibi önemli solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olur.
- Kanserli hücreleri önler.

Avokado Yaprağının Çayı Neye İyi Gelir?

Avokado yaprağı ile yapılan çay, zayıflamak isteyenlerin son yıllarda en fazla tercih ettiği ürün olarak biliniyor. Bununla birlikte avokado çayının kırışıkları gidererek bedenin yaşlanmasını geciktirdiği gözlemleniyor.

Avokado yaprağı çayının kanser hücrelerinin üremesini de yavaşlatıcı bir etki gösteriyor. Bu etkisi ile bilimsel çalışmalara konu olarak bilim adamlarının büyük bir ilgisini çekiyor. Böbrek iltihaplarına faydaları olan Avokado çayını düzenli olarak içenlerin böbrek iltihaplarının kısa sürede iyileştiği gözlemleniyor. Böbrek taşlarını eritici özelliği de bir diğer önemli yararı.

Avokado Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

Avokado yaprağı çayının nasıl yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Avokado yaprağı çayı hazırlamak için ilk önce 30 gram Avokado yaprağı bir litre suya konularak 5 dakika kaynatılır. Kaynama sonrası ateşten alınarak 20 dakika kadar demlemeye bırakılır. Günde 4-5 kez belirli aralıklar ile birer bardak içilmesi tavsiye edilmektedir. İsteğe bağlı olarak hazırlanan çaya bal eklenebilir.

Yazarlar