Sağlık Ayak Burkulması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır? Ayak Burkulması Kaç Günde Geçer?

Ayak Burkulması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır? Ayak Burkulması Kaç Günde Geçer?

22.03.2021 - 17:44 | Son Güncellenme:

Ayaklarda sık yaşanılan rahatsızlıklardan birisi de ayak burkulmasıdır. Ayak burkulması bazı küçük nedenlerden dolayı oluşabiliyor. Pek çok kişi ayak burkulmasını iyileştirmek için bazı yöntemlere başvurabiliyor. Ayak burkulması belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Ayak burkulması kaç günde geçer? Sorularıyla alakalı tüm detayları derledik.

Ayak Burkulması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır Ayak Burkulması Kaç Günde Geçer

 Ayak burkulması, gündelik hayatta yaşanabilen ve oldukça ağrı oluşmasına neden olan bir durumdur.

Haberin Devamı

 Ayak Burkulması Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

 Ayak bileği eklemleri, ayak ve bacak bölgelerinin birbirine bağlanmasını sağlar. Bu bağlanmayla birlikte ayak daha rahat hareket eder. Kemik ve esnek liflerin oluşturmuş olduğu eklem kısmına binen baskılar nedeniyle zedelenmeler oluşabiliyor. Liflerde oluşmuş olan bu zedelenmeler ayak burkulması olarak biliniyor. Ayak burkulması pek çok sebepten dolayı ortaya çıkabiliyor. Kişiler yolda yürürken ayağının boşa çıkmasında veya herhangi bir yüksek noktadan alçak noktaya basma sırasında ayak burkulmaları yaşanabiliyor.

 Pek çok kişi ayağındaki ağrının kırık olabileceğini düşünebiliyor. Fakat ağrıların şiddeti kırık veya burkulma olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Ayak burkulmalarında genellikle şiddeti bir ağrı yaşanmıyor. Yaşanan bu ağrılar insanların yürümesini zorlaştırabiliyor. Ayak burkulması belirtileri ayak bölgesinde gözle görülür şekilde kendini belli ediyor. Üstüne basıldığında genellikle kişiler yoğun ağrı yaşar. Yürürken güçlük yaşanması ayak burkulma durumlarının en net göstergesidir.

Haberin Devamı

 Ayak Burkulması Kaç Günde Geçer?

 Ayak burkulması yaşayan kişiler ağrılarla karşılaştığında öncelikle buz tedavisi uyguluyor. Ayak burkulması kendi kendine geçebilecek bir sağlık sorunudur. Bu sağlık sorununda burkulan ayağın üzerine basılmaması çok önemlidir. Kişilerin ayaklarını dinlendirmesi ve ters hareket yapmaması gerekiyor. Ayak burkulması için doktorlara başvurmak tedavi sürecini hızlandıracaktır. Doktorlar burkulmalar için kişilere krem tedavisi uygulayabilir. Bunun yanında ağrıların şiddetine göre ağrı kesiciler kullanılabilir.

 Kendiliğinden geçmeyen ve gün geçtikçe ağrısı artan ayak burkulmaları kişileri zor duruma sokabiliyor. Burkulmalar bazı durumlarda kırıklarla karıştırılabiliyor. Kırık olan bölgeler her zaman daha şiddetli bir ağrı gösterir. Ağrı seviyesinin takip edilmesi ve sürece göre doktorlara başvurmak önemli bir konudur. Ayak burkulması genellikle 3 ile 7 gün arasında kendiliğinden geçebilir. Uzun süren ağrılar için mutlaka doktorlara başvurmak gerekiyor.

Yazarlar