Kültür Sanat Babylon 17 Aralık haftası etkinlikleri

Babylon 17 Aralık haftası etkinlikleri

18.12.2018 - 10:56 | Son Güncellenme:

Babylon’un programında bu hafta, 19 Aralık Çarşamba “Güneşin Kadınları” serisi kapsamında biletleri günler öncesinde tükenen Karsu, 20 Aralık Perşembe Psychedelia Night ile Fontän, Islandman ve Mousike, 21 Aralık Cuma Gevende’den Ahmet K. Bilgiç, Okan Kaya ve Gökçe Gürcay’ın Rebel Moves’a eşlik edeceği “Rebel & Friends” ve 22 Aralık Cumartesi günü 2000’lerin başına bir zaman yolculuğuna çıkaracak Y2K Millennium Party bulunuyor.

Babylon 17 Aralık haftası etkinlikleri

Caz, blues, soul, funk’ı Türk Müziği ile harmanlayan Karsu, 19 Aralık Çarşamba akşamı Güneşin Kadınları serisi kapsamında Babylon’da sahne alacak. 2012 yılında ilk stüdyo albümü “Confession”ı paylaşan Karsu, New York Carnegie Hall ve North Sea Jazz Festival gibi dünyanın önemli sahnelerinin yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de sergilediği performanslarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Kendine özgü müzik tarzıyla vokal, piyanist, söz yazarı, besteci ve aranjör rollerini de üstlenen Karsu; hem Türkçe parçalara getirdiği yorumlar, hem de kendi besteleriyle beğeni topluyor. 2015’te üçüncü albümü “Colors”ı dinleyicileriyle paylaşan sanatçı, 2016 yılında Hollanda’nın en prestijli ödülü “Edison Jazz/World”ü kazanan ilk Türk sanatçı oldu. 2018’de Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün’ü anlattığı projesiyle Avrupa’da müzik eleştirmenleri ve izleyiciler tarafından büyük övgüler aldı.

Haberin Devamı

Fontän, Islandman, Mousike gibi psikedelik müzik sahnesinin yerli ve yabancı isimlerinin bir araya geleceği “Psychedelia Night”, 20 Aralık Perşembe akşamı Babylon’da olacak.

Psychedelia ve club müziğini harmanlayan Göteborg çıkışlı grup Fontän; post-rock, dub disco, Krautrock, progressive türlerindeki parçalarıyla tüm dünyadan hayran kitlesini genişletti. El Perro del Mar, Silverbullit ve Studio ile başarılı iş birlikleri gerçekleştiren İsveçli grup, sahnedeki çarpıcı performanslarıyla Mogwai gibi önemli topluluklardan övgü topladı ve Andrew Weatherall’ın davetiyle Convenanza’da sahne aldı. 2009’da yayımladıkları albümleri “Winterhwila”nın ardından, grup üyelerinden Johan Melin ve Jasper Jarold yaratım süreçlerinde tekrara düşmemek adına yeni ve farklı arayışlara girdi. Güney Afrika’da bulunan Bhutan’a yaptıkları gezi esnasında çok etkilendikleri yerel müzik sahnesinden sanatçılarla kayıtlar aldılar. 8 senelik bir aranın ardından 2017’de yayımladıkları ve kendi isimlerini taşıyan son albümleri “Fontän”, İsveç’in en önemli gazetelerinden Svenska Dagbladet tarafından 2017’nin en iyi albümleri arasına seçildi.

Haberin Devamı

İstanbul çıkışlı prodüktör Tolga Böyük’ün solo projesi olarak başlayan Islandman, Eralp Güven ve Erdem Başer’in de katılmasıyla birlikte bugünkü multi-enstrümantalist üçlü halini aldı. Danimarkalı plak şirketi “Music For Dreams”e katılmalarının ardından ilk kısaçalarları “Ağıt”, 2016 yılında yayımlandı. İlk albümleri “Rest in Space”i 2017’de yayımladılar. Müziğin “zamanın titreşimi” olduğuna inanan grup; 70’ler Anadolu rock ezgilerini psikedelik gitar riff’leriyle modernize ederek dans pistine taşımayı başardı. Her performanslarında yeni egzotik ses alanları arayışına çıkan üçlü, özgün seslerinin yanı sıra Anadolu aşık geleneğinin özündeki ruhani havayı da korumayı başarıyor.

“Mousike”, “müzik”in genel geçer tanımının yanı sıra, Antik Yunan medeniyetinden bugüne dek gerçekleşen müzikal devrim ve yolculuk anlamına da geliyor. Dost meclislerinden filizlenen bu eğlence ve sanat, izleyiciye yönelik hazırlanan müzikal performanslara evrilerek dönüşmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Doğaçlama müzik grubu Rebel Moves’a Gevende’den Ahmet K. Bilgiç, Okan Kaya ve Gökçe Gürcay’ın eşlik edeceği “Rebels & Friends” ile 21 Aralık Cuma akşamı Babylon’da! Jingle House’un kurucuları olan, reklam müziği guruları Ömer Ahunbay ve Hakan Özer’in, Erol Çay ile birlikte devam ettirdikleri do?açlama müzik grubu Rebel Moves; “Rebels & Friends” konserlerine yeniden başlıyor. Kuruldukları 2000 senesinden beri doğaçlama performanslarıyla adından sıkça söz ettiren grubun müzisyen arkadaşlarını ağırladığı geçmiş “jam session” konserlerinde Ceza, Sibel Gürsoy, Bora Uzer, Bengisu Önal ve Özkan Uğur gibi isimler yer aldı. Gevende’den Ahmet K. Bilgiç, Okan Kaya ve Gökçe Gürcay’ın eşlik edeceği performans öncesinde Ömer Ahunbay a.k.a. OMARABI DJ kabininin başında olacak.

Oldies But Goldies’e yıllardır ev sahipliği yapan Babylon, 22 Aralık Cumartesi günü Y2K Millennium Party ile milenyum kuşağını Babylon’da zaman yolculuğuna çıkaracak. Rihanna’dan Linkin Park’a, Justin Timberlake’ten Blink 182’ye, Destiny’s Child’dan Eminem’e, izleyicileri gençliğine ve çocukluğunu götürücek. Gecede Discolog ve DJ Style-ist ile pop müzikten nu-metal’e, Brit-rock’tan trap ve hip-hop’a geçecek şarkılarla müzikseverler dans pistinde buluşacak.

Haberin Devamı

Biletler, Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden ve Babylon Gişe'den satın alınabiliyor.