Diyetler Bahara detoxla arınarak girin

Bahara detoxla arınarak girin

19.03.2015 - 14:38 | Son Güncellenme:

Estetik International Sağlık Grubu diyetisyenlerinden Hale Taşgın, hem detoks ve detoks diyetler hakkında bilgilendirdi, hem de oldukça basit ve herhangi bir sağlık sorununa yol açmayan bir detoks çayı tarifi verdi.

Bahara detoxla arınarak girin

Son yılların en çok denenen tazelenme ve yenilenme yöntemleri arasında yer alan Detoks, vücudu arındırmak ve toksin maddeleri bedenden uzaklaştırmak için yapılıyor.

Detoks diyetler için öncelikle hazır gıdalardan, sigara, kola, alkol ve tatlandırıcılardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen diyetisyen Hale Taşgın, yemeklerin evde hazırlamasını ve kesinlikle dışarıdan herhangi bir yiyecek almamasını tavsiyesinde bulundu. Genel olarak detoksta dikkat edilmesi ve uygulanması gereken noktaları vurgulayan Estetik International Sağlık Grubu diyetisyenlerinden Hale Taşgın, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bahar temizliğine vücudunuzdan başlayın. Yeşillikler her zaman detoks dostudur ama acı tadı olan yeşillikler her zaman tercih edilmelidir.

Roka, tere, karahindiba gibi acı tadı olan yeşillikler karaciğeri uyararak, temizlenmesine yardımcı olurlar. Salatalarınızın içine mutlaka tere ya da roka ekleyin. Sabah uyanır uyanmaz oda ısısında bulunan ve akşamdan limon dilimleri eklediğiniz suyunuzu içmenizde fayda var.

Detoks zamanında mutlaka günde 3 litre su içilmesini öneriyoruz. Şekeri bırakın ve tuzu mümkün olduğunca aza indirgeyin. Ülkemizde son derece fazla tüketilen süt ve süt ürünlerinin yağsız olanlarını tercih etmelisiniz. Yağsız yoğurdunuza keten tohumu ekleyerek bir ara öğün oluşturabilirsiniz.”

Detoks diyetine mekan kökü çayı

Detoks diyetinde günde bir defa meyan kökü çayı önerdiğini belirten Hale Taşgın, “Meyan kökünü aktarlardan satın alabilirsiniz ve demleme usulü çayınızı hazırladıktan sonra sadece günde 1 defa tüketiyorsunuz. Meyan kökü çayı, bakterileri öldüreme özelliğine sahip, tadı şekerli olsa da sıfır kalorili bir bitkidir” dedi.

Vücut fırçası alın ya da bir hamama gidin

“Detoksta içten temizliği sağlarken, bedeninizin dış yüzeyi için de uygulamalar yapmalısınız çünkü açılan gözeneklerle cildiniz oksijen almaya ve canlanmaya başlar” diyen Taşgın “Sabahları aceleyle işe gitmek için, sabırsızca aldığımız duşların, cildimizi ölü hücrelerden arındırmaya hiçbir faydası olmuyor.

Geniş yüzeyli vücut fırçalarından kullanarak haftada en az 2 defa bedeninizi toksinlerden arındırın. Bu fırçalama ile sinir sisteminizi uyarır, derinize biriken ölü hücreleri çıkartır ve cildinizin hava almasını sağlarsınız, selülitlere bile faydası var. Özellikle deniz yosunu içeren banyo sabunlarından önerebilirim. Uğraşamam diyenlerdenseniz, yine geleneksel banyo kültürümüz olan hamamı kullanarak, kese yaptırabilirsiniz” diye konuştu.

Beyin detoksunu ihmal etmeyin

Beyin detoksunun da ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlatan Hale Taşgın, “Yeni insanlarla tanışın ve etrafınızda hep pozitif enerji yayan insanlar bulunsun. Negatif ve bencilce sürekli kendi derdini anlatan insanlardan uzak durun. Yeni insanlarla tanışmak, yeni şeyler öğrenme her zaman vücudunuzu ve düşüncelerinizi tazeleyecektir” dedi.

Yazarlar