Geri Dön

Balın tarihteki kullanımları

Bal, tarihi dönemlerden bugüne iyileştirici etkisiyle bilinir. İşte balın kullanım alanları...

Balın tarihteki kullanımları

Eski dönemlerde, Mısırlılardan Azteklere kadar pek çok medeniyet balın iyileştirici, güzelleştirici ve sağlık verici etkisinden faydalanmıştır.İkinci Dünya Savaşı’nda bal, antibakteriyel etkisi sebebiyle yaraları iyileştirmek için kullanılırdı.

Haberin Devamı

Selçuklular"da konuklara koruk ve bal şerbeti ikram edilirmiş. Osmanlılar’da sofrada konuklara yemekten önce bir kaşık bal ikram edilir, iki yemek arasında bal şerbeti sunulurmuş.



Bal, içeriğindeki karbonhidratlar sayesinde enerji veren bir besindir. Bir kaşık bal bile yorgunluğu giderir, performansı ve dayanıklılığı arttırır. Atletler hala balın bu özelliğinden faydalanır.

Bal, yüksek kolesterole karşı da etkilidir. Bal ve tarçın, kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Bir fincan çaya eklenen 2 kaşık bal ve 3 kaşık toz tarçın kolesterole karşı etkili olacaktır. Elbette bu tür alternatif yöntemler uygulamadan önce doktora da başvurmak gerekmektedir.

Bal, şeker niyetine neredeyse her yiyecek ve tarifte kullanılabilir. Sindirimi çok kolay olan bal, ılık suya karıştırılarak içildiğinde vücuttaki yağların yakımını da hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Öksürük ve diğer enfeksiyonlara karşı da oldukça etkilidir. Boğazdaki tahrişi yumuşatır. Çatlayan dudaklara sürülen bir parça bal, bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olur.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber