Kültür Sanat Balkan müziğinin yıldızları bu hafta Babylon'da

Balkan müziğinin yıldızları bu hafta Babylon'da

13.01.2015 - 11:48 | Son Güncellenme:

Babylon sahnesinin bu haftaki konukları Shantel, Social Inclusion Band, şehrin yeni ozanı Yasemin Mori, caz vokalisti Hediye Güven ile Nijeryalı saksafon efsanesi Orlando Julius & TheHeliocentrics…

Balkan müziğinin yıldızları bu hafta Babylonda

Her Babylon performansı ile ilgi gören, eğlence ve dansı garantileyen seti ile Shantel Babylon’un 2015 programının ilk performansını 17 Ocak Cumartesi gerçekleştirecek. Shantel DJ setlerinde "Bucovina", "Disko Boy", "Disko Partizani" gibi dillerden düşmeyen şarkılarına da yer veriyor.
"Music For All" sloganıyla yola çıkan Social Inclusion Band engelli ve dezavantajlı gençlere yeni bir yolcuğun kapılarını açan Düşler Akademisi, Social Inclusion Band ile yetenekli gençleri, gönüllü müzisyenlerle bir araya getirmeye devam ediyor.Baba Zula, Kolektif İstanbul, Alp Ersönmez, Arto Tunç Boyacıyan, Ayhan Sicimoğlu, Burhan Öcal, Hüsnü Şenlendirici, lhan Erşahin, İmer Demirer ve Kerem Görsev gibi birçok müzisyen ve grup ile aynı sahneyi paylaşan Social Inclusion Band 19 Ocak Pazartesi Babylon sahnesine konuk olacak.

Yerli ozanlar Babylon sahnesinde

2008 yılında yayınladığı, tüm söz ve bestelerin kendisine ait olduğu ilk albümü “Hayvanlar” eşliğinde ülke çapında büyük ses getiren Yasemin Mori, 21 Ocak Çarşamba akşamı Babylon sahnesinden hayranlarıyla buluşacak. Kendine has, benzersiz şarkı sözleri ile dinleyiciler tarafından “Şehrin Ozanı” olarak anılmaya başlayan ve 2008 yılında yayınladığı, tüm söz ve bestelerin kendisine ait olduğu ilk albümü “Hayvanlar” eşliğinde ülke çapında büyük ses getiren Yasemin Mori Babylon ahalisi ile görsel ve işitsel bir masal dünyasında buluşacak.
Caz vokalisti, besteci ve söz yazarı Hediye Güven, edebiyattan beslenen sözleri ve caz geleneğinden ilham alan melodileri ile 22 Ocak Perşembe akşamı Babylon’da sahne alacak. 2012 yılında yayınlanan pop caz veya alternatif pop olarak tanımlanabilecek ‘Yengeç’ albümüyle ile müzikseverleri yepyeni bir sound ile buluşturan ve müzik dünyasına yeni bir soluk kazandıran sanatçı eğlence ve hüznü birarada bulunduran tınılarıyla Babylon ahalisine keyif dolu bir gece yaşatacak.

Babylon'da bir efsane: Orlando Julius & The Heliocentrics

"Disco Hi-Life" ile akıllara kazınan Nijeryalı saksafon efsanesi Orlando Julius ve Mulatu Astatke, Llyoyd Miller gibi isimlerle unutulmaz projelere imza atan İngiliz psikedelik caz grubu "The Heliocentrics" 23 Ocak'ta Babylon sahnesine konuk olacak. Orlando Julius &The Heliocentrics ortak çalışması "Jaiyede Afro" albümü daha piyasaya sürülmeden çıkış parçası "Buje Buje" ile listelerin altını üstüne getirdi. The Heliocentrics'in Londra'daki analog stüdyosunda kaydedilen albüm, Nijeryalı müzisyen Julius'un klasik ve kendine has ezgilerinin psikedelik dokunuşlarla biçimlendirilip modern ve eşi benzeri görülmemiş bir hale sokulmasıyla kendinden bahsettiriyor. 8 Eylül'de çıkan albümleri ile müzik piyasasının altını üstüne getiren müzisyenler, unutulmayacak bir gece için Babylon'a geliyor!