Yaşam Bankalar kart aidatı yerine üyelik ücreti alıyor

Bankalar kart aidatı yerine üyelik ücreti alıyor

13.08.2013 - 15:12 | Son Güncellenme:

Nisan ayında yayına başlayan Sikayetbank.com’a en çok şikayet finans sektörüne geldi.

Bankalar kart aidatı yerine üyelik ücreti alıyor

Bankaların bir takım uygulamaları tüketicileri isyan ettirdi, tüketiciler ise soluğu şikayet sitelerinde aldı.


Milletvekillerinin bir süredir kart aidatları ve hesap işletim ücretleri hakkında TBMM’de yaptığı çalışmaların ardından bankalara hesap işletim ücreti olmayan banka kartı sunma şartı getirildi. Bazı bankalar ise bu düzenlemenin ardından müşterilerinin hesaplarından üyelik ücreti adı altında yeni bir ücret kesintisi yapmaya başladı. Bankaların bu yeni kesintisinden diyen tüketiciler soluğu şikayet sitelerinde aldı.


Bankaların yeni kesintileri hakkında ’a gelen şikayetlerden bazıları şöyle;


Şikayetbank üyesi Ömer K. Şikayetinde, “Ben müşterisi olduğun bankanın kredi kartını çok uzun süredir kullanmaktayım. Fazla harcamalarım olduğu halde düzenli ödemelerimi yapmaktayım. Bütün bu duruma rağmen şahsımdan bu ay 60 TL’lik üyelik ücreti kesilmiştir. İptalini istediğimde çeşitli şartlar koşulmuş iptal edilmemiştir. Bu durum bana oldukça rahatsızlık vermiştir” dedi.


Şikayetbank üyesi Mert A. ise metninde, “Kredi Kartımdan alınan 'Kart Aidatını' iptal edip paramı iade ettikten bir kaç ay sonra banka tarafından 'Üyelik Ücreti' adı altında 75.00 TL para kesildi. İade etmeyeceklerini ve imzamın olduğunu söylediler. Ben çalıştığım bankanın yaptığı bu haksızlıklardan bıktım artık. Bu üyelik ücretinin hesabıma iade edilmesini talep ediyorum” dedi.


Şikayetbank üyesi Ferda K. ise şikayetinde, “Bankada bulunan hesabımdan 20 Mayıs 2013 tarihli 60.00 TL üyelik ücreti kesintisi yapılmış. Bu kesinti kredi kartı ekstremde de belirtilmiş. Haberim olmadan ve ortada mahkeme kararlarının bulunduğu emsal teşkil eden bir sürü mahkeme kararları varken bu kesinti nasıl yapılıyor? Müşterisi olduğum bankanın verilen mahkeme kararlarını hiçe sayıp böyle bir kesinti yapmasını anlayamıyorum! Banka tarafından hesabımdan kesilen kart aidatı ücretlerinin tarafıma iadesini talep ediyorum” dedi.

Yazarlar