Kültür Sanat Bayramda farklı dokular farklı tatlar...

Bayramda farklı dokular farklı tatlar...

26.09.2013 - 15:06 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’nda şehirden uzaklaşıp dinlemek ya da yeni yerler keşfetmek isteyenler için Jolly Tur’un önerilerine göz atmanızı öneririz…

Bayramda farklı dokular farklı tatlar...

BALKANLAR

Haberin Devamı

400 yıllık ortak geçmişimiz olan Balkanlar’da görkemli bir tarih, üstün modernizm, eğlence ve renkli gastronomi kültürü bulunuyor. Turların en büyük özelliği bir haftada birkaç ülkeyi görebiliyor olmak.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad; her köşesinde farklı bir kültürün ayak izine rastlanan, iki nehri kavuşturduğu gibi tarih ve modernliği de birbiriyle buluşturan bir şehir. Bu gözde başkent; ışıl ışıl mağazalarıyla alışverişin keyfini sonuna kadar yaşatabildiği gibi, eğlencenin her türlüsünü günün her saatinde sunuyor.

Bayramda farklı dokular farklı tatlar...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna bir açık hava müzesi görünümünde, yeşile bürünmüş bir şehir. Savaşın izlerini ise hala taşıyor. Yakın tarihte yaşadığı trajedilerin, savaşların yarasını sarmaya çalışsa da savaş sonrası havayı hissetmemek mümkün değil.

Haberin Devamı

Arnavutluk’un başkenti Tiran hem ülkenin başkenti hem de yerleşim merkezi. Komünist rejimin yıkılmasının ardından Müslümanlar kadar Ortodoks ve Katoliklerin de artması ile Tiran çok kültürlü yaşama geçmiş ve böylece de kentin çehresi onlarca camii ve kilise ile bezenmiştir.

Balkanlar’ın yaşayan kültür müzesi Makedonya Cumhuriyeti’nin başkenti Üsküp Vardar Nehri’nin geniş vadisinde, yüksekliği iki bin metreyi aşan dağların arasına kurulmuş. Ortaçağ manastırları, uzun bir geçmişe sahip olan Türk pazarları ve asma bahçeleri ile görülmeye değer.

İSPANYA

Dünyanın en çok turist alan ülkelerinden biri İspanya… Barcelona ve Madrid ise en gözde iki şehri…

Barcelona’da tarihi binaların yanında yükselen tuhaf geometrik yapılar ve heykeller daha ilk bakışta, Barcelona’yı pek çok Avrupa kentinden ayırıyor. Picasso, Miro, Dali ve Gaudi gibi sanatçılar yıllarca burada yaşamış ve çalışmalarıyla şehri adeta bir sanat merkezi haline getirmişler.

Madrid, boğa güreşinin, flamenkonun, renkli gece hayatının merkezi. En büyük özelliği şehirde 3000’e yakın heykel bulunması…Bu özelliğinden ötürü heykeller şehri olarak anılıyor. Caddelerde, evlerin çatılarında, duvarlarında kısacası her yerde heykel var…Fakat bu şehir sizi sadece sanatla değil eğlenceyle de buluşturuyor. Avrupa’nın en genç başkentlerinden biri olarak kabul edilen Madrid; kalabalık caddeleri, yoğun trafiği ve göç alma oranıyla tam bir metropol.

Haberin Devamı

ENDÜLÜS

İspanya’nın güneyinde başkenti Sevilla olan, 8 vilayetten oluşan Endülüs İspanya’nın en büyük özerk bölgesi. Pencerelerinden sardunyalar sarkan evleri, her köşe başındaki sokak çalgıcıları, her yerde caddeleri süsleyen portakal ve turunç ağaçlarıyla burası tarihten kopup gelen bir masal diyarı adeta.

SEVİLLLA: Şehir Arapça “akan büyük su” anlamındaki Guadelkebir’den ismini alan, 600 km. uzunluğundaki Guadalquivir Nehri ile ikiye bölünmüş. İki bölümü köprüler birleştiriyor ki bu köprülerin üzerinden şehri seyretmek büyük huzur veriyor. Arap gotik ve Rönesans tarzı sarayların yanyana yükseldiği bu şehir masal gibi.

Bayramda farklı dokular farklı tatlar...

GRANADA: İki yüksek tepenin arasında kurulmuş olan yerleşim merkezi, İspanya’nın Madrid’den sonra ikinci büyük üniversite şehri. Endülüs’de kıyı şehri olmadığı halde, büyük teras, bahçe ve avlulu şık evleriyle biraz sayfiye havasında bir şehir. Ünlü meydanları olan bu şehir tatilden her beklentiyi karşılayabilecek zenginlikte.

Haberin Devamı

CORDOBA: Şaşırtıcı mimarisi, görkemli tarihi, beyaza boyalı duvarları ve dolambaçlı sokakları ile adeta bir harikalar diyarı Cordoba. Küçük tapas barlar, kafeler, hediyelik eşya dükkanları her tarafa yayılmış. Daracık sokaklar, çiçeklerle süslü balkonlu evler, şirin cafeler Cordoba’yı huzurlu kılıyor.

Endülüs 16 Ekim 4 gece Onur hy ile 749 EURO itibariyle

DUBAİ

Modernliği ve oryantalliği bir arada barındıran, parıltılı cazibesiyle dikkat çeken Dubai dünyanın en görkemli şehirlerinden biri. Çölün üzerine inşa edilmiş bu şehrin ihtişamı göz kamaştırıyor.

Bayramda farklı dokular farklı tatlar...

Dubai, 20. yüzyılın ortalarında sadece bir balıkçı köyüydü. Şimdilerde ise sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nin değil tüm Arap yarımadasının en önemli iş ve ticaret merkezi. 5 şeritli otobanların, kare kare caddelerin, klimalı otobüs duraklarının olduğu bir şehir burası. Şehrin her tarafına görkemli dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz güzellikte, mimari harikası binalar konumlanmış. 300 metre yüksekliğinde yelken şeklindeki Burj El Arab oteli ve 858 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa Kulesi bunlardan sadece ikisi. 4x4’lerle çöl safari turuna katılmak, deve çiftliklerini ziyaret etmek, çölde kurulan bedevi kampında yemek yemek Dubai’yi daha da keyifli kılan programlar.

Haberin Devamı

Dubai , 12, 13,14,15,16 Ekim çıkış, 3-4-5 gece konaklamalı THY, EK , Pegasus hy özel seferi ile 449 EURO’ dan itibaren,