Editörün Seçtikleri Belçika'da 'kurban' tartışma yarattı

Belçika'da 'kurban' tartışma yarattı

30.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Belçika'da 'kurban' tartışma yarattı

Belçikada kurban tartışma yarattı




PAZAR günü Kurban Bayramı. Beslenme uzmanları aşırı et ve tatlı tüketimine karşı şimdiden uyarıyor. Uzmanlar, tansiyon ve kolesterol yükselmesi ve kilo alımı gibi risklere karşı özellikle diyabet, tansiyon, kalp - damar hastalarını dikkatli olmaya çağırıyor.

Bekletmek şart
ETLERİN kesildiğinde "ölüm sertliği" denilen bir sertlikte bulunduğunu, bekletilince bunun yavaş yavaş kaybolduğunu belirten uzmanlar sığır, koyun gibi hayvanların ölüm sertliğinin sıfır derecede 10 gün, 15 derecede üç günde kaybolduğunu söyledi.

Haşlamayı tercih edin
BAYKENT Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Serpil Bozkurt Doğanay da, pişirme yöntemi olarak haşlamanın tercih edilmesini önererek, "Etin kesilir kesilmez yenmesi uygun olmaz. En az 24 saat dinlendirilmesi gerekir" dedi. n İSTANBUL Milliyet

Belçİka Hayvanları Koruma Derneği (GAIA), Kurban Bayramı sırasında yasadışı hayvan kesimlerini engellemek için gereken önlemleri almadığı gerekçesiyle Brüksel hükümetini Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na şikâyet etti. Belçika'da kurban kesimlerinin yüzde 80'inin yasadışı yollardan yapıldığını belirten GAIA, Müslümanların kurban kesmek yerine ülkelerine, örneğin doğal afet kurbanlarına yardım amacıyla para göndermelerini önerdi. GAIA, belediye ve yerel yönetimleri de, yasadışı kurban kesimini teşvik etmekle suçladı.





YAŞAM


'Röntgen kız' tuzağa düşmedi
'Dört halat kopsa da köprüde tehlike yok'
'Para gelmedi, rehine öldü'
Bir 'öğrenci pornosu' daha
Kurban etini en az 24 saat dinlendirin
Atinalılar 'alinazik'i çok sevdi
Kısa kısa..

Yazarlar