Beyaz çikolatalı ve orman meyveli güllaç tarifi

Beyaz çikolatanın muhteşem lezzetini güllaca eklemeye ne dersiniz? Kırmızı meyvelerin ekşiliğiyle birleşince harika dengeli oldu. Kare kare kesilmiş güllaç sunumundan farklı bir şey arayanlar, benim sunumumu deneyin. İsterseniz üzerine ceviz ve, antep fıstığı ekleyin.

MALZEMELER:

1 paket güllaç (400 gr)

1,5 litre süt 

1,5 -2 su bardağı toz şeker (tercihe göre)

2 paket beyaz çikolata (120 gr)

 

YAPILIŞI:

1- Tencereye süt, şeker ve çikolatayı koyun. Karıştırarak şeker ve çikolatayı eritin. Sütü asla kaynatmayın. Ilınıp üzerinden hafifçe buhar çıkmaya başlayınca altını kapatın.

2- Güllaç yapraklarını 4 parçaya kesin. En geniş borcama dizin. (Güllaç yaprağının parlak kısmı üste bakacak gelecek şekilde). Kat kat döşeyip her katı sütlü karışımla kepçeyle ıslatın.

3- Kalan süt olursa üzerine gezdirin. 

4- Sütü çekip buzdolabında dinlendikten sonra, yuvarlak ağızlı bir bardakla, bir daire kesip, spatulayla tabağınıza alın.

5- Arasına büyük dilimlediğiniz çilek dilimleri yerleştirin. (Yada ceviz-fıstık koyabilirsiniz) 

6- Üzerine tekrar bardakla keserek bir daire çıkarıp yerleştirin.

7- Üzerine çeşitli kırmızı meyveler, frambuaz, böğürtlen, ceviz yada antep fıstığı ile süsleyin.

8- Sunarken tabağa minik nane yaprakları serpin. 

Beyaz çikolatalı ve orman meyveli güllaç tarifi

***Sütlü karışımı tadarak, zevkinize göre şekeri 2 bardak olarak çoğaltabilirsiniz. 

***İç malzemesini istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. 

 

BERNA YÜKSEL

Instagram: @lemonberrykitchen

Youtube Kanal: LemonBerry Kitchen

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet