Geri Dön

Beyaz Çay Nasıl Demlenir? Beyaz Çay Nasıl Yapılır Ve Nasıl Tüketilir?

Genel olarak Anadolu topraklarında siyah çay çok fazla tercih edilse bile, özellikle son dönemlerde beyaz çay bir adım öne çıkmış durumda. Lezzetli ve sağlıklı yanları ile beraber bu çay türü keyifle tüketilebilir. Peki beyaz çay nasıl demlenir? beyaz çay nasıl yapılır ve nasıl tüketilir? İşte bu konuda merak edilenler.

Beyaz Çay Nasıl Demlenir? Beyaz Çay Nasıl Yapılır Ve Nasıl Tüketilir?

Anavatanı uzakta olan beyaz çay her geçen zaman daha fazla ilgi görmeye devam ediyor. 5000 yıllık bir tarihe sahip olan ve Çin ve Nepal ile beraber Hindistan'da yaygın olan bu çay, artık Türkiye'de de oldukça fazla tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Beyaz Çay Nasıl Demlenir?

Popüler hale gelmesi ile beraber en merak edilen konular içerisinde veya çayı nasıl demleneceğidir. Siyah çay da olduğu gibi aynı şekilde birkaç dakika içerisinde beyaz çayı demlemek mümkündür. Poşet halinde ya da açık olarak temin etmek suretiyle bir kavanoz içerisinde saklayarak farklı zamanlarda tüketebilirsiniz.

Suyu kaynattıktan sonra bir miktar beyaz çayı atarak 3 veya 4 dakika demlemek yeter. Bu doğru da bir fincan beyaz çayı elde edebilmek için bir çay kaşığı beklemek gerekir. Bu miktar üzerinden beyaz çayı çaydanlıkta demleyebilirsiniz.

Beyaz Çay Nasıl Yapılır?

Damak tadı ve lezzeti ile ortak bir yerde buluşturan beyaz çay Uzakdoğu'dan Türkiye kadar gelmiş en önemli bitkisel kaynaklardan biridir. Oldukça kolay bir şekilde beyaz çayı demleyerek keyifle tüketebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken suyu kaynattıktan sonra bir miktar beyaz çayı ekleyerek 3 veya 4 dakika beklemektir. Daha sonra hazır hale gelen beyaz çayı afiyetle tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Beyaz Çay Nasıl Tüketilir?

Demlendikten sonra yaklaşık olarak 2 veya 3 dakika kadar bekleterek beyaz çayı tüketmek mümkün. Bu doğrultuda poşet çayı fincandan çıkarmak ya da çaydanlık üzerinden sürdürmek suretiyle tüketime hazır hale getirilebilir.

Özellikle yoğun bir tada sahip olan beyaz çayı arzu edilen kişisel isteklere göre biraz daha demlemek ve bekletmek mümkün. Birçok farklı türü olduğu için beyaz çayın demleme süresi değişkenlik gösterebilir. Ayrıca beyaz çayın yaprakları aroması kaybedilmeden birkaç defa daha tekrardan kullanılabilir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber