Editörün Seçtikleri Beyaz ötesi kıllandı

Beyaz ötesi kıllandı

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beyaz ötesi kıllandı

Beyaz ötesi kıllandı


Michael Jackson’un yıllar süren ‘beyazlama’ operasyonun yan etkileri açığa çıktı. Prof. Dr. Kışlalı: “Sonuç başarısız" diyor. Medyatik isimler ise şaşkın


       En popüler Amerikan yardım balolarından “Umut Atlıkarıncasıöna katılan Michael Jackson, davetlileri şaşkına çevirdi. 28 Ekim’deki baloda Jackson’ı görenler, tenini “iç çamaşırı kadar beyaz" diye tarif etti.
       Dustin Hoffman, Morgan Freeman, Pierce Brosnan, Toni Braxton, Gregory Peck, Goldie Hawn, Kurt Russel ve Sylvester Stallone gibi ünlülerin de katıldığı gecede, aralarında Jackson’ın da birini boyadığı, 50 tabak, diyabetli çocuklara yardım için satıldı.

       Kusursuzluğun bedeli
       Baloda çekilen son fotoğrafıyla yine gündeme oturan megastar’ın, yıllarca onbinlerce dolar harcadığı “kusursuzluköun yan etkileri yüzündeki kıllarla açığa çıktı. “Michael eskiye göre daha beyaz, ama yeterince değil" diyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlalı, sanatçının “beyazlama" operasyonunu yorumladı. Prof. Dr. Kışlalı, “O artık siyah değil, çikolata zenci oldu. Ameliyatları ise başarısız. Harcadıklarına değmemiş" dedi. Jackson’un sağlığını bozan ve bağışıklık sistemini zedeleyen operasyonların ayrıntılarını anlatan Prof. Dr. Kışlalı, beyazlatma işleminin aslında bir tür peeling (cildi soyma) girişimi olduğunu vurguladı: “Peeling üç türlü yapılıyor: Birincisi kimyasal peeling; ikincisi, lazerle ve üçüncüsü dermaprazyon (zımparalama işlemi). Birinci yardımcı madde expigment, yani pigment giderici.
       Bunun işlevi şöyle: Expigment ile cilt soyularak, ciltteki renk veren pigmentler azaltılıp renk açılıyor. Jackson’a da bunlar uygulanmış. Tedavisi de yıllarca sürmüş. Bunun geçmişi 25-30 yıl öncesine uzanıyor, ama son beş yılda cilt soyma işlemi çok moda oldu.
       Kimyasal soyma ajanları olarak bazı asitler var: Meyve asitleri, laktik asit, triklorasetik asit (TCA) ve fenol gibi maddelerle yüzün üst derisi soyuluyor. Bir de A vitaminin saf hali olan retinol kullanıyoruz. Cildi gençleştirip, elastikiyet kazandırıyor. Cilt kimyasallar yardımıyla değişik kalınlıklarda soyuluyor. Jackson’ın derisi kalın soyulmuş olabilir. Çene ve burun ameliyatı başarısız."

       Türkiye’de yapılmıyor
       Prof. Dr. Kışlalı, “Türkiye’de Jackson gibi rengini açıp, beyazlatmak isteyenler oluyor mu" sorumuzu ise şöyle cevapladı:
       “Türkiye’de kimse rengini açmak istemiyor. Bizde, peeling kırışık gidermek ve izleri yok etmek için kullanılıyor. Cilteki ufak kırışıklıkları gidermek ve yüzdeki güneş lekelerini ve kısmen de sivilce izleri için uygun bir yöntem. Çiçek bozuğu gibi izlere sahip cilt tipinde, deri soyma işlemini lazer veya zımpara yöntemiyle yapıyoruz. Expigment ile kahverengi lekeler yok ediliyor."

       El yakan fatura
      
  • Derin akne izlerinin giderilmesi
           Dermaprazyon veya lazer: 2 bin 500 (yaklaşık 2 milyar lira) - 3 bin dolar. Hastanede, genel anestezi altında yapılıyor.
          
  • Hafif lekeler için orta peeling: Seansı 400-500 dolar (yaklaşık 350 milyon lira). Muayenehanede, anestezi vermeden yapılıyor - Toplam tedavi süresi 2-3 seans.
  • Hafif peeling: Seansı 50 - 100 dolar (Yaklaşık 70 milyon lira). Toplam tedavi 5-6 seans.

    N’aptın Maykıl!

           Seda Sayan
           Bu adam şaşırmış. Eskiden ne çok severdim. Uzun süredir piyasada yoktu. Keşke hiç ortaya çıkmasaydı. Şimdi bütün hayranlarını üzmüş oldu. Bizi de tabii...

           Beyazıt Öztürk
           Sanırım o sahte Michael Jackson’dı. Zenci bildiğimiz Michael nasıl beyazlamış, yoksa Rinso mu kullanmış acaba? Şaka bir yana, star olmuş insanların böylesine değişmek istemelerine akıl sır ermiyor. Özellikle o aşırı kıllanmış görüntü hayranlarını çok üzmüştür.

           Sibel Can
           Michael Jackson’ın resmini gazetede gördüm. Çok korkunç olmuş. Genç kızlığımda hayran olduğum bir sanatçıydı. Onun şarkılarıyla çok dans ettim.

           Tuğba Özay
           Son halini görünce bütün hayallerim yıkıldı. Michael Jackson benim idolümdü. Neden estetik yaptırdığını, rengini değiştirdiğini hiç anlamadım. Çok üzüldüm.

           Çağla Şikel
           Başından beri geçirdiği operasyonları gereksiz buluyorum. Michael Jackson’ın son görüntüleri çok kötü. Tam bir düş kırıklığı.

           Ebru Şallı
           Belli ölçülerde estetik iyi sonuç veriyor. Ama Michael Jackson aşırıya kaçmış. Sanırım hormonsal bazı anormallikleri var. Hayranları hayal kırıklığına uğramıştır.

           Karahan Çantay
           Her erkek yakışıklıdır. Zenci, beyaz, uzun, kısa olsun hiç fark etmez. Her erkeğin kendine göre güzel yanları vardır. Michael Jackson çok uç bir örnek. Bence kendine yazık etmiş. Bir erkeğe estetik yaptırmak yakışmaz.

           Harika Avcı
           Estetik yaptırmak kadınlara mahsus bir olay olmalı. O da göğüs ya da yağ aldırma operasyonuyla sınırlı kalmalı. Erkeklerin bu işe heveslenmelerine akıl sır ermiyor.

           Arzu Yanardağ
           Çocukluğumda Michael Jackson için ölürdüm. Ama ona ne olmuş öyle. Son resmi çok kötüydü. Asla ben böyle riskli güzellik operasyonlarına girişmem. O mükemmel olmak adına her şeyi göze almış anlaşılan...

          
  • Yazarlar