Geri Dön

Beykoz kebabı tarifi

Özel davetleriniz artık çok daha lezzetli. Beykoz kebabı tarifi ile sevdiklerinize özel günlerinizi tatlandıracak özel bir lezzet sunacaksınız. Etli ve sebzeli bir yemek olan Beykoz kebabı tarifini ana yemek olarak seçebilir, salata ve çorba gibi ara öğünlerle de masanızı tamamlayabilirsiniz. Lezzetli püre tarifi ile birlikte hazırladığımız Beykoz kebabı tarifimize göz atarak, sizler de mutfaktaki hünerlerinize bir yenisini daha katabilirsiniz.

Beykoz kebabı tarifi
  • Fırında
  • 3 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-3 kemiksiz tavuk but
-4 tane patlıcan
-1 tane soğan
-1 çarliston biber
-Tuz
-Karabiber
-Yarım su bardağı sıvı yağ

Tavukları sotelemek için:
-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Püre için:
-2 tane patates
-1 çay bardağı süt
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz

Sos için:
-1 su bardağı su
-1 yemek kaşığı salça

Üzeri için:
-Kaşar peyniri rendesi

Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır?

1.adım: Patlıcanları alacalı bir biçimde soyun, derin olmayacak biçimde çizikler atın ve ortalarını açın. Sonrasında hazırladığınız patlıcanları kızdırılmış yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak yağını çekmesini sağlayın.

2.adım: Küp şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, biberi doğrayıp biberi de soğana ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak tavuk butlarını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip etler pişene kadar kavurmaya devam edin.

3.adım: Püreyi hazırlamak için patatesi haşlayın, ezin ve süt ve tereyağı ile birlikte pişirin. Süt kendini çekene kadar karıştırmaya devam edin.

4.adım: Fırın tepsisine aldığınız patlıcanların içine sotelenmiş tavukları yerleştirin, son olarak püreyi de tavukların üzerine sürün ve kaşık yardımı ile düzeltin. Kaşarı rendeleyip pürenin üzerine serpin.

5.adım: Salça ve suyu karıştırıp, tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber