Geri Dön

Biber nasıl kurutulur?

Biber kendi içerisinde kızartmalık ve dolmalık olmak üzere iki gruba ayrılır. Bu iki biber çeşidini de evde kendi yöntemlerinizle kurutabilirsiniz. Biber nasıl kurutulur sorusunu, kızartmalık biber ve dolmalık biber nasıl kurtulur sorularını tariflerle cevaplandırarak vereceğiz. İşte biber nasıl kurutulur sorusunun cevapları…

Biber nasıl kurutulur?

Kışa hazırlık için yazın mevsiminde aldığınız biberleri evinizde kendi yöntemlerinizle kurutabilirsiniz. Üstelik bu biberlerle, hem kızartma yapabilir, hem de kuru dolma hazırlayabilirsiniz. Hanımların çoğu biberlerini evde kurutup, kışın onlardan enfes yemekler hazırlayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Biber nasıl kurutulur sorusunun cevabını bir türlü veremiyorsanız sizler için hazırladığımız tariflere göz atabilirsiniz.

İşte biber nasıl kurutulur sorusunun cevabı…

İlk olarak dolmalık biberle başlayalım.
Dolmalık biber kurutmak için malzemeler…
1 kilo dolmalık biber
İğne
İplik

Dolmalık biber nasıl kurutulur?
Dolmalık biberleri kurutmak için ilk olarak biberlerinizin içini boşaltın. Daha sonra biberlerinizin içerisini iyice yıkayın. Biberlerinizin içinde çekirdek olmamasına dikkat edin. Daha sonra iğneye iplik geçirin ve biberlerinizi tek tek ipliğe geçirin.

Daha sonra güneş gören bir yere biberleri asarak kurumasını sağlayın. Biberleriniz pembeleşmeye başladığında güneşten alın.

Kurumuş biberlerinizi daha sonra güneş görmeyen serin bir yere alın. Üzerini bir bezle kaplayarak muhafaza edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vereceğimiz bir diğer tarifte kızartmalık biber kurusu. Kızartmalık biber kurusunun nasıl yapıldığını sizler için açıkladığımız yazımızda bulabilirsiniz.

Kızartmalık biber kurutmak için malzemeler
Malzemeler
1 kg kızartmalık biber
Bez parçası

Kızartmalık biber nasıl kurutulur?
Kızartmalık biberleri kuruturken dolmalık biberlerden farklı olarak dikine kesmeniz gerekir. Dikine kesilen kızartmalık biberler daha çabuk kuruyacak, daha lezzetli olacaktır. İlk olarak biberlerinizi yıkayın ve ortadan ikiye kesin.

Daha sonra kızartmalık biberlerinizi iyice yıkayın. Toz almayan ve güneş gören bir ortama biberlerinizi serin ve kurumasını sağlayın. Biberlerinizin güneşten kurumaya ve kızarmaya başladığında biber kurutma işleminiz tamamlanmış demektir. Daha sonra temiz bir beze sararak biberlerinizi muhafaza edebilirsiniz.

Kurutulmuş biberler sağlığınız için birçok fayda sağlar. Kurutulmuş biberlerin faydalarını sizler için sırasıyla açıklayalım.

Kurutulmuş biberin faydaları….

Cinsel isteği arttırır
Kurutulmuş biber cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur.

Bronşite iyi gelir
Nefes yolarlını açar, insanı ferahlatır. Böylelikle bronşit ve grip hastalıklarından da korumaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Balgam söktürür
Akciğerleri temizleyerek balgam söktürücü etkisi vardır.

Mideyi kuvvetlendirir
Mideyi kuvvetlendirerek hazmı kolaylaştırır.

Prostat kanserini engeller
Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yok edici etkisi tespit edilmiştir.

C vitamini deposudur
Kırmızı biber C vitamini açısından da zengindir. C vitamini oranı limondan daha çoktur. Kırmızı biberler, yeşil biberlerden iki kat daha fazla C vitaminine sahiptir.

Ağrı kesici özelliği vardır

Capsaicin kreminin güçlü bir formu ( zostrix) zonadan sonra oluşan ağrılı ve acılı bir rahatsızlık olan nevraljide rahatlatıcı olarak kullanılmaktadır.

Biberle yapılan yemek tariflerine merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz linklere tıkalayabilirsiniz. işte biberle yapılan yemek tarifleri...

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber