Geri Dön

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir sorusu bıldırcın yumurtasının faydalarından yararlanmak isteyenler tarafından oldukça merak ediliyor. Sağlık açısından çeşitli faydaları bulunan bu yumurtanın nasıl yendiği de merak konusu. Bıldırcın yumurtasının faydalarından yararlanabilmek için bıldırcın yumurtası nasıl yenir sorusunu sizler için araştırdık. Bıldırcın yumurtasının faydalarından maksimum düzeyde faydalanmak isteyenler için işte bıldırcın yumurtası nasıl yenir sorusunun cevapları...

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir, sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Bıldırcın yumurtasının sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Hal böyle olunca da insanlar bıldırcın yumurtasının faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için bıldırcın yumurtası nasıl yenir sorusunun cevabını arıyorlar. Bıldırcın yumurtasının faydalarından en iyi şekilde faydalanabilmek için bıldırcın yumurtası tariflerine özellikle dikkat etmek gerekiyor. Bıldırcın yumurtası nasıl yenir ve bıldırcın yumurtası ile alakalı tariflere geçmeden önce ilk olarak bıldırcın yumurtası hakkında kısa bir bilgi verelim.

Bıldırcın yumurtası nedir, ne gibi faydaları vardır?

İsminden de anlaşılacağı gibi, bıldırcın yumurtası, Galliformes sırasındaki çeşitli bıldırcın türleri tarafından yumurtlanan yumurtalardır. Bıldırcın, Avrupa, Kuzey Afrika, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya'nın bazı bölgelerinde bulunan orta boy kuşlardır. Bıldırcın yumurtası pek çok kültürde “sevimli” sayılmasının yanı sıra, diyetinize eklemek için lezzetli ve sağlıklı bir seçenek haline getiren besinlerle de paketlenirler.

Bıldırcın yumurtasında normal yumurtalara göre sarı ve beyazın besin değeri daha fazladır. Bu da bıldırcın yumurtasını yüksek kolesterolü olan insanlar için potansiyel olarak tehlikeli hale getirebilir, ancak genellikle bıldırcın yumurtası çok sağlıklı sayılır.
Bıldırcın yumurtasının genel olarak özelliklerinden bahsettiğimize göre bıldırcın yumurtası nasıl yenir sorusunun cevabını verebiliriz. İşte bıldırcın yumurtası nasıl yenir sorusunun en lezzetli cevapları…

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Haşlanmış bıldırcın yumurtası tarifi


Malzemeler:

- 6 çiğ bıldırcın yumurtası

- 4 bardak (1 L) buzlu su

- 1 çay kaşığı (5 ml) beyaz sirke (isteğe bağlı)

- 1 çay kaşığı (5 ml) tuz (isteğe bağlı)

Bıldırcın yumurtası nasıl haşlanır?


1. adım: Yumurtaları küçük bir tencerenin içerisine koyun. Yumurtaların arasında biraz boşluk bulundurmaya dikkat edin.

Yumurtaların içerisine 4 bardak soğuk su ilave edin.
• Soğuk suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı beyaz sirke ilave edin.
• Bunu yapmak yumurtanın kabuğundan ayrılmasına yardımcı olur ve yumurtaların daha kolay soyulmasını sağlar.

2. adım: Daha sonra Tencereyi orta yüksek sıcaklıktaki ocağın üzerine yerleştirin. Suyun sürekli kaynama noktasına ulaşmasına izin verin. Su kaynama noktasına geldiğinde 5 dk daha pişirin. 5 dk sonun da ocağın altını kapatın ve sıcak suyun içerisinde 5 dk daha bıldırcın yumurtalarını bekletin.

3. adım:Daha sonra bıldırcın yumurtalarını buzlu bir suyun içerisine atın. Bıldırcın yumurtalarını buzlu suyun içerisine atmak soyma işlemini daha kolay gerçekleştirmenizi sağlar.

Sahanda bıldırcın yumurtası tarifi

Malzemeler:

- 6 porsiyon yapar

- 1 çorba kaşığı (15 ml) bitkisel yağ

- 6 çiğ bıldırcın yumurtası

- Tuz, tadı

1. adım: İlk olarak tavanın içerisine yağ dökün ve yağı iyice ısıtın.

2. adım: Bıldırcın yumurtaları küçük olduğundan kırması zor olabilir. Bu nedenden dolayı bıldırcın yumurtasını vurup kırmak yerine kenarları tırtıklı bir bıçak yardımıyla kırabilirsiniz.
3. adım: Alternatif olarak, kabuğun ucunu dikkatlice parmaklarınızla kesebilir, zarı ayırarak yumurtayı tavanın içerisine dökebilirsiniz.
4. adım: Daha sonra yumurtaları hafifçe tavaya dökün. Dağılmasını engellemek için tavaya en yakın mesafede yumurtaları kırmaya özen gösterin.
Tavanın içerisinde yumurtalar sertleşene kadar pişmesini sağlayın. Tuz ve karabiber ile servis edin.

Sıcak suda bıldırcın yumurtası pişirme

Malzemeler:
- 6 çiğ bıldırcın yumurtası
- 2 bardak (500 ml) su
- Tuz, tadı
- Karabiber karabiber

Sıcak suda bıldırcın yumurtası nasıl pişer?

1. adım: İlk olarak suyu kaynatın. Suyu orta-yüksek sıcaklıkta hafifçe kaynayana kadar bekleyin.
Su kaynadığında ısıyı hafif kısın. Yumurtaları eklemeden önce suyun hafif kabarık olmasına dikkat edin.

2. adım: Yumurta sarısının dağılmasını önlemek için yumurtaları dikkatli bir şekilde açın. Bir ucunda kabuk ve zardan dikkatlice kesmek için tırtıklı bir bıçak kullanın, daha sonra yumurtanın içerisini kaynar suyun içerisine dökün.
- İdeal ölçü il partide 3 ile 4 yumurtadır.
3. adım: Her yumurtayı köpüren suya dikkatlice dökün. Yumurtaları birbirinden ayırmayın, böylece birbirilerine yapışmazlar.
4. adım: Daha sonra yumurtalar açık sarı bir renk alana kadar kaynatın.1 dk’lık bir süre yumurtaların pişmesi için yeterli olacaktır.
Haşlanmış bıldırcın yumurtası, genellikle basit yeşil salataların veya pişmiş yeşil sebzelerin üzerine servis edilir, ancak bunları ayrı ayrı da yiyebilirsiniz.
5. adım: Yumurtaları daha sonra saklamanız gerekiyorsa, birkaç saat kadar bir bardak buzlu suda saklayın. Sıcak servis etmek için tekrar sıcak bir suyun içerisinde 30 sn bekletip tüketebilirsiniz.

Çay poşetleriyle pişen bıldırcın yumurtası


Malzemeler:
- 6 haşlanmış bıldırcın yumurtası, kabukları sağlam
- 2 bardak (500 ml) su
- 4 çay poşeti
- 2 çay kaşığı (10 ml) bal
- 4 bütün karanfil

Nasıl pişirilir?

Küçük bir tencerenin içerisine 2 bardak (500 ml) su dökün. Çay poşetlerini, balı ve bütün karanfilleri suya ekleyin, ardından her şeyi orta-yüksek sıcaklıkta kaynatın.
Çay kaynatılırken, sert haşlanmış bıldırcın yumurtasını sert bir yüzey üzerinde hafifçe yuvarlayın ve kabukları soymadan bunları çatlatın.
Alternatif olarak, kabukları bir kaşık arkasına dokunarak da çatlatabilirsiniz.
Çatlaklar zardan ve iç yumurta beyazına ulaşacak kadar derin olmamalıdır, ancak kabukların kendileri sağlam kalmalıdır.
Daha sonra çatlak yumurtalarınızı kaynar çayın içerisine atın. Ve 20 ile 30 dk boyunca bekletin.
1 gece yumurtalarınızı buzdolabında bekletin. Ymurtaların ebruli bir renk aldığını göreceksiniz. Soğuk olarak kabuklarını soyup o şekilde servis edebilirsiniz.

Bıldırcın yumurtasından salamura tarifi


Malzemeler
Soyulmuş 24 bıldırcın yumurtası,
1/2 bardak (125 ml) beyaz sirke
1/4 fincan (60 ml) su
1/4 çay kaşığı (1.25 ml) kereviz tohumu
1/4 çay kaşığı (1.25 mi) anason tohumu
1/2 çay kaşığı (2.5 ml) rezene tohumu
1/2 çay kaşığı (2.5 ml) bütün karabiber
1/2 çay kaşığı (2.5 ml) kişniş tohumu
8 bütün karanfil
2 defne yaprağı
1/2 çay kaşığı (2.5 ml) kırmızı biber
1/2 çay kaşığı (2.5 ml) deniz tuzu
İnce dilimlenmiş 2 arpacık soğanı

Bıldırcın yumurtasından salamura nasıl yapılır?


1. adım:Suyu, beyaz sirkeyi küçük bir tencereye dökün. Su, kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karabiber, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, kırmızı biber, deniz tuzu ve dilimlenmiş arpacık ekleyin. Malzemeleri birleştirmek için karıştırın.
2. adım:Karışımı orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 2-3 dk daha pişmesini sağlayın.
Daha sonra tencerenin içerisindeki karışımı 5 – 10 dk boyunca soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına yaklaşıncaya kadar ılınmasını bekleyin.

3. adım:Yumurtaları sterilize edilmiş (1-L) kavanoza yerleştirin. Soğutulmuş sirke karışımını yumurtaların üzerine dökün.
4. adım:Temizlenmiş ve kaynar su ile sterilize edilmiş bir kavanoz kullanmalısınız. Zararlı bakteriler karışıma sokulursa, sahanda yumurtalar lekelenebilir ve yemek için tehlikeli olabilir.
5. adım:Kavanozu 24 saat buzdolabında bekletin.
Servis önerisi:
- Atıştırmalık bıldırcın yumurtası, meze veya yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
- 2 hafta kadar yumurtaları bu şekilde dolapta saklayabilirsiniz.

Bıldırcın yumurtasının faydaları
Özellikle de bugünün atmosferinde toksinleri, kirletici maddeleri ve ağır metallerle dolu olan bedeni detoksifiye etmek önemlidir. Çalışmalar, bu yumurtaların diyetinize eklenmesinin , kan dolaşımındaki toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini belirtmişlerdir.

Kronik hastalıkları engeller

Antioksidanlar, sürekli olarak kronik hastalığa ve kansere neden olan serbest radikallerle mücadele ettiği için sağlık açısından oldukça önemlidir.
Bıldırcın yumurtası , serbest radikalleri etkisiz hale getirmeye ve genel sağlığınızı korumaya yardımcı olan C vitamini ve A vitamini düzeylerine sahiptir .

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber