Geri Dön

Bisküvili alaska tatlısı nasıl yapılır? - Alaska tatlısı tarifi

Evinizde pratik ve kolay bir şekilde hazırlayacağınız alaska tatlısı tarifi paylaşıyoruz. Çok lezzetli olan bisküvili alaska tatlısı puding ve bisküviyle hazırlanıyor. Alaska tatlısı pudingli olduğu için çikolatalı tatlı severler tiryakisi olacak. Peki, alaska tatlısı nasıl yapılır? İşte bisküvili alaska tatlısı tarifi, alaska tatlısı yapımı...

Bisküvili alaska tatlısı nasıl yapılır? - Alaska tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 paket kakaolu puding
-7 su bardağı süt
-4 paket kakaolu bisküvi

Üzeri için:
-2 paket krem şanti
-1,5 su bardağı süt

Çikolatalı sosu için:
-1 paket çikolata sos
-2 su bardağı süt

Alaska Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. adım: Tencerenize hazır pudingleri koyup üzerine belirtilen süt miktarını ekleyin. Ocakta kaynayana kadar durmadan karıştırın.

2. adım: Pişen pudingin çabuk soğuması için ayrı bir kaba alın ve üzeri kabuk tutmaması için arada karıştırmaya devam edin. Puding soğurken bisküvileri rondodan geçirin.

3. adım: İlk sıcaklığı giden pudingin içerisine bisküviyi ekleyip karıştırın. Daha sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirin.

4. adım: Tatlıyı borcama almadan önce borcamı su ile çalkalayıp fazla suyunu dökün ve daha sonra tatlıyı borcama iyice yayın, soğuması için buzdolabına kaldırın. 

5. adım: Dolapta soğuduktan sonra bir karıştırma kabına iki paket krem şantiyi alın ve üzerine soğuk sütü ekleyip sert bir kıvam alana kadar çırpın.

6. adım: Tamamen soğumuş olan tatlının üzerine krem şantiyi yayın ve bir kaşık yardımı ile her yerine eşit gelecek şekilde dağıtıp tekrar buzdolabına kaldırın.  

7. adım: Üzerinin sosu için bir paket çikolata sosu ve sütü tencereye alıp çırpın, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra üzeri kabuk tutmaması için sık sık karıştırarak tamamen soğumaya bırakın.

8. adım: Çikolata sosu iyice soğuduktan sonra krem şantinin üzerine gezdirin ve bir kaşıkla yayın.

9. adım: Daha sonra tatlıyı en az bir gece beklemesi için buzdolabına kaldırın.

Son adım: Bir gece sonunda servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber