Geri Dön

Susurluk Ayranı Tarifi

Bol köpüklü susurluk ayranı dillere destan tadıyla Türk mutfağının en lezzetli içeceklerinden. İşte bu püf noktalarını takip ederek evde kolayca yapabileceğiniz bol köpüklü susurluk ayranı tarifi...

Susurluk Ayranı Tarifi
  • Çiğ
  • 3 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Tuz

Susurluk Ayranı Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının en lezzetli içeceklerinden olan ayran, susurluk ayran ismiyle dillere destan bir tada sahip. En büyük özelliği bardaktan taşan köpükleri olmasıyla susurluk ayranının yeri her zaman başka. Fakat bol köpüklü ayranı içebilmek için illa Susurluk'a yolunuzun düşmesi gerekmiyor. Bu minik püf noktalarıyla da evinizde kolayca bol köpüklü susurluk ayranı yapabilirsiniz. İşte bol köpüklü susurluk ayranı tarifi...

1. adım: El blenderı ile yoğurdu çırpın.

2. adım: İçerisine yavaş yavaş su ve sütü ekleyin.

3. adım: Köpürene kadar çırpın.

İşte bol köpüklü susurluk ayranı yapmak bu kadar basit!

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber