Editörün Seçtikleri Bu düğün $ taşar

Bu düğün $ taşar

29.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu düğün $ taşar

Bu düğün $ taşar


‘Beyaz atlı prens’ devri çoktan sona erdi ama yine gizliden gizliye duvaklı gelinlik düşleri kurmaktan vazgeçilmiyor. Düğünü organize etmek, paranız varsa artık daha kolay. Siz sadece ‘evet’ deyin yeter


       Biz gelinliği beyaz bilirdik. Oysa yanılmışız. Çünkü modacılar her yıl çılgınlıklarına bir yenisini ekliyor. Beyaz yerini, kemik rengine bırakırken şimdi de yeşil gelinlik ile ortalık sarsıldı. Bize sorarsanız her şeye rağmen beyaz tüm asilliğini korumaya devam ediyor. Geleneksel düğünler de yavaş yavaş mazi olmak üzere. Evlilik öncesi hazırlıkları çiftlerden çok organizasyon şirketleri yapmaya başladı. Geriye sadece gelini-damadı koluna takıp düğüne gitmek kaldı!

Gelinliğin modası geçmez

       Sezanur Akay yıllardır genç kızlar için diktiği gelinliklerle onların düşlerine ortak oluyor. Gelinlik işi onun için bir aile geleneği. Babası tekstilci olan Akay’ın annesinin 1955’te kendisi için diktiği gelinlik o kadar çok konuşulmuş ki, gelinlik dikmek o günden bugüne aile mirası olarak kalmış. Gelinlik denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Sezanur Akay, bu yılın gelin modasıyla ilgili bakın neler diyor: “Geçen yıl kırık beyaz modası vardı. Ama bu sezon yine bembeyaz favori oldu. Gelinliğin modası hiç geçmez. Sadece modeller, kumaşlar değişir. El işi azalmasına rağmen sipariş üzerine yine de dikiyoruz. Onların önemi ve değeri çok daha fazla. Eldivenler ise bu yıl pek tercih edilmiyor."

Balayı alternatifleri

       Balayı için romantik köşeleri tercih edeceğinizi tahmin ediyoruz.Yurt içinde balayı için Güney sahillerini, yurt dışında Milano, Venedik, Paris ve hatta uzak olsa da bir Güney Amerika ülkesine doğru hayallerinize start verin.

       Yatak odası kız tarafından
       BİZDE adet böyledir, yatak odasını kız tarafı alır. Zorlu Tekstil genç kızların düşlerini yüzde yüz el işçiliğiyle yapılan nevresim takımlarıyla güzelleştiriyor. Bianca Luna serisinde pastel renklerden, çiçekli takımlara on bir çeşit var.

       İşimiz artık çok kolay
       DAVETİYELER, çiçekler, nikah şekerleri hele bir de düğünün nerede yapılacağı tüm vaktinizi alabilir. Canınızı sıkmaya hiç gerek yok. Bütün bunları düşünen şirketler sayesinde düğün heyecanını yaşamak çok daha zevkli.

       Masal gelinleri için pırlanta
       ESKİ Yunan’da aşk tanrısı Eros’un okunun ucundaki taşın pırlanta olduğuna inanılır. Pırlanta ömür boyu sürmesi dilenen evliliklerin en anlamlı sembolüdür. Biraz pahalı olsa da yine de her genç kızın rüyası pırlanta.

       Polat Renaissance
       Polat Renaissance Otel’de düğün tercihler arasında. Düğününüzü, isterseniz havuz başında isterseniz kapasitesi 100-1200 kişi arasında değişen salonlarda yapabilirsiniz. Fiyatlar, limitsiz yerli içki dahil 41-60 Dolar arasında değişiyor. Tabii ki bu fiyatlara süsleme, fotoğraf, video çekimi ve müzik dahil değil.
       Tel: 0 212 663 17 00

       Çırağan Sarayı
       Çırağan Palace Kempinski tercihe göre hem saray bölümünün o eşsiz Boğaz manzarasında ya da farklı kapasitedeki salonları ile gelin damat ve misafirlerini ağırlıyor. Saray ile otel arasındaki Doğu Bahçesi 250 kişilik yaz düğünleri için ideal. Ya da Mavi Salon tercih edilebilir. Fiyatlar 50 dolardan başlıyor.
       Tel: 0212 258 33 77

       Kuruçeşme Divan
       Kuruçeşme Divan, korunaklı “Açık Alan" düğünleriyle bir gelenek olmayı sürdürüyor. Oturmalı yemekler için 800, kokteyl davetler için 1500 kişiyi ağırlayabiliyor. Boğazın büyülü atmosferinde nikah töreni yaşamanın keyfini çıkarmak isteyenler için Kuruçeşme Divan ideal.
       Tel: 0212 282 42 74

       Cecconi’s Bosphorus Pasha
       Geçen yıl Vogue Dergisi tarafından dünyanın en romantik otelleri arasında yer alan Bosphorus Pasha’da 250 kişiye kadar kokteyl ve kokteyl prolonge, 100 kişiye kadar da yemekli düğünler verilebiliyor. Fiyatlar limitsiz yerli içki dahil 37-160 dolar arasında. Nikah masası, canlı müzik, süsleme ise sizlere sunulan hizmetler arasında. 1 Ekim’e kadar yapılacak konaklamalarda yüzde 50’ye yakın indirim yapılıyor. Balayı dairesinde güller, şampanya, pasta ise ikramlar arasında ilk göze çarpanlardan bazısı.
       Tel: 0 216 422 00 03

       Bunlara dikkat!
      
  • Düğünden önce evinizin irili ufaklı ihtiyaçlarını belirleyen bir evlilik listesi yapın. Düğün hediyesi vermek isteyenlerin işini kolaylaştırın.
  • Düğünden birkaç gün önce kuaförünüzle görüşün, birkaç farklı modeli deneyin
  • Gelinliğinizi düğünden bir hafta önce teslim alın. Düğünden üç gün önce mutlaka bir kez daha deneyin. Kilo almış veya vermiş olabilirsiniz.

           Düğün Organizasyon Şirketleri
           İşte size mini bir düğün rehberi. Her türlü bilgiye bu numaralardan ulaşabilirsiniz.
           Mywedding by Celebration
           tel: 0212 212 30 48
           mywedding@celebration.com.tr

           Festiva Tanıtım ve Organizasyon:
           tel: 227 91 95-96
           www.festiva.com.tr

           Le Chic Organizasyon
           tel: 0212 258 88 59

           F&F Özel Günler
           Tel: 0212 296 76 67

           Şebnem Organizasyon
           tel: 0212 219 03 47
           sebnem_org@superonline.com

  • Yazarlar