Geri Dön

Bugün ne pişirsem? 12 Ekim günün menüsü

12 Ekim günün menüsünde akşam ne pişirsem diyenler için harika yemekler ve tarifleri bulunmakta. "Bugün ne pişirsem" menüsünde tariflerini verdiğimiz çorba, salata, ana yemek, makarna ya da pilavdan istediğinizi sofranıza koyabilirsiniz. İşte afiyetle yiyebileceğiniz kolay ve lezzetli "Bugün ne pişirsem" menüsü.

Bugün ne pişirsem? 12 Ekim günün menüsü

Akşam ne pişirsem, ne yemek yapsam, pratik ve lezzetli tarifler neler, artık değişik bir yemek yemek istiyorum diyenler için hazırladığımız "Bugün ne pişirsem" menüsü karşınızda.

12 ekim günün menüsünde neler mi var? Hemen sayalım.

Közlenmiş kırmızıbiber çorbası
Fellah köftesi
Acılı ezme
Ayran

Tariflerimize geçmeden önce küçük bir hatırlatma. Soğuk kış günlerinin yaklaştığı zamanlardayız ve her akşam için çorba tarifi vermeye devam edeceğiz. Sizi hastalıklardan koruyacak çorbaları sofranızdan eksik etmeyin.

Közlenmiş kırmızıbiber çorbası

Fellah köftesi

Hatay ve Adana'da meşhur bir lezzet olan Fellah köftesi yöresel lezzetlerimizin en güzellerindendir. Sofrasında değişik lezzetlere yer verenler için vereceğimiz Fellah köftesi tarifi hem pratik hem de vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet.

Fellah köftesi için malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı bardak sıcak su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
Kimyon,
Karabiber,
Tuz

Fellah köftesinin sosu için malzemeler:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 adet domates ya da yoksa domates sosu
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Tuz

Fellah köftesi nasıl yapılır?
Sıra geldi lezzetli Fellah köftesinin yapılışına. Öncelikle hazırladığımız ince bulguru 10 dakika sıcak suyun içinde bekletin. Bulgurun şiştiğini göreceksiniz. Şişen bulgurun üzerine yumurta, un, salça ve baharatlarınızı ekleyin. Köfte malzemelerinin hepsini ekledikten sonra iyice yoğurun. Yoğurma işlemini bittikten sonra, elinize küçük parçalar alıp yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra da serçe parmağınızla hafifçe üzerine bastırın ve bir çukur oluşturun. Bütün köfte hamurunu bu şekilde bitirdikten sonra derin bir tencereye aldığınız köftelerinizi 15-20 dakika suda kaynatın.

Köftelerimiz hazır. Şimdi sıra geldi Fellah köftesinin üzerine dökeceğimiz sosu hazırlamaya. Bir tavanın içine yağınızı koyun. Domateslerinizi yoksa domates sosunuzu ve sarımsağı, salça ve tuzla birlikte yağda kavurun. Salça kokusu gittikten sonra sosunuz da hazır olmuş olacak.

Daha sonra servis tabaklarınıza aldığınız köftelerin üzerine sosu döküp dilerseniz maydanoz veya dere otuyla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Acılı ezme


Ayran

Derin bir kabın içine alacağınız yoğurdu iyice karıştırın. Üzerine bir miktar tuz ekledikten sonra tekrar karıştırın. Karıştırma işleminiz devam ederke üzerine yavaş yavaş su ekleyin. Kıvamı istediğiniz gibi olduğunda ayranınız hazır olacaktır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber