Geri Dön

Bulgur çorbası tarifi

Hep aynı çorbaları içmekten sıkılan ama evdeki malzemeleri kullanmak isteyenlere müthiş bir tarif: Bulgur çorbası! Peki, bulgur çorbası nasıl yapılır?

Bulgur çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tane orta büyüklükte soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı domates çorbası
1 tatlı kaşığı toz nane
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
2-3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
kekik

Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 5-6 su bardağı içme suyu koyun ve içine bulgurları ekleyip orta ateşte karıştırın.

Bulgur yumuşamaya başlayınca altını biraz kısın.

Bu arada soğan ve sarımsakları ince ince kıyın.

Tereyağını bir tavada eritin. Doğradığınız soğan ve sarımsakları naneyi de ilave edip kavurun.

Birkaç dakika sonra domates salçasını de ekleyip kavurmaya devam edin.

Bu karışımı tencereye ilave din.

Terbiyesi için bir kaseye 2 yoğurt, un ve yumurta sarısını koyup çırpın.

Karışımı tencereye azar azar dökerek ekleyin.

Çorbaya en son sirke, limon ve kekik de ekleyin.


Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber