Editörün Seçtikleri Bursa’yı yine lodos vurdu

Bursa’yı yine lodos vurdu

28.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lodosta yakılan sobalar yine can aldı. Şiddetli rüzgâr evlerin çatılarını uçurdu

Bursa’yı yine lodos vurdu

BEŞ ÖLÜ
Bursa’yı yine lodos vurdu

Lodosta yakılan sobalar yine can aldı. Şiddetli rüzgâr evlerin çatılarını uçurdu

Bursa’yı yine lodos vurdu
FUAT KARS - SERKAN GÜLER DHA

Bursa’da önceki akşam başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan lodos, 5 kişinin ölümüne neden oldu. Lodos sırasında bacaların çekmemesi yüzünden 40’ı ağır, toplam 200’den fazla kişi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Uzmanlar, lodoslu havalarda sobaların kesinlikle yakılmamasını, doğalgazın da söndürülmesini önerdiler.

Sobalara dikkat!
Hacivat Mahallesi’nde oturan Fatma Polat (50) ile kızı Behice (16), önceki akşam yaktıkları sobanın karbonmonoksit gazı sızdırması nedeniyle can verdi. Aynı odada yatan anne kızın cesetlerini dün sabah bayramlaşmaya gelen yakınları buldu. Fatma Polat’ın eşi Şakir Polat ile iki kızı ise koma halinde Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı.
Önceki gece sobayı yakarak yatan Fatma (53) ve eşi Salih Ulusoy (55), lodos nedeniyle, yanan kömürden çıkan karbonmonoksit gazının odaya sızması sonucu öldüler. Ulusoy çiftinin cesetleri dün öğle saatlerinde kendileriyle bayramlaşmak için eve gelen akrabaları tarafından bulundu.

Çatı tepelerine çöktü
Şiddetli rüzgarın etkisiyle Hacı İlyas Mahallesi Erikli Bahçe Sokak’ta bir apartmanın çatısını örten duvar yerinden koparak yandaki tek katlı evin çatısına düştü. Olayda tek katlı evde bulunan Adile Öniş (75), torunları Şener (7) ve Hakan Öniş (10) yaralandı. Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Adile Öniş kurtarılamadı.

Tatilcilere hortum sürprizi
ANTALYA Milliyet

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Antalya kıyılarında görülen hortum vatandaşları korkuttu. Antalya’yı etkisi altına alan şiddetli yağış ve fırtına, etkisini hortumla sürdürdü. Öğle saatlerinde denizde beliren hortum, yaklaşık beş dakika sürdü. Dünyaca ünlü Lara Plajı yakınlarında görülen hortum, görenlerin yüreğini ağzına getirdi. 10 günlük bayram tatilini geçirmek için Antalya’ya gelen ve Afyon’da kara saplanan onbinlerce tatilci de hortum şoku yaşadı.



YAŞAM




















Yazarlar