Yaşam Çağrı merkezli ‘ATM çetesi’

Çağrı merkezli ‘ATM çetesi’

18.05.2010 - 02:37 | Son Güncellenme:

ATM’de kurdukları düzenekle yaşlıların emekli aylıklarını çalan 16 kişi gözaltına alındı. Çete, ATM’lerin yanındaki telefonları bile kendilerine yönlendirmiş

Çağrı merkezli ‘ATM çetesi’

Ankara, İstanbul ve Çankırı’da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, ATM’lere kurdukları düzeneklerle genellikle yaşlı kişilerin emekli aylıklarını çaldıkları belirtilen 16 kişi gözaltına alındı.
Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyet üzerine ATM dolandırıcılıklarına yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık 2,5 ay süren çalışma kapsamında Ankara, İstanbul ve Çankırı’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütünün üyesi oldukları iddia edilen Osman B., Durak A., Serkan Ö., Nedim B., Ümit K., Oktay G., Erdal A., İlhan Ş., Tuncay G., Hasan Ç., Mustafa S., Celalettin Ö., Hakan G., Haydar H., Ertan A. ve Zafer A. gözaltına alındı.
52 farklı olaya karıştıkları iddia edilen zanlıların, genellikle emekli aylıkları olan yaşlıları dolandırdığı, olayları da bankaların kapalı olduğu akşam saatleri ile emekli aylıklarının çekilebildiği günlerde gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Banka ATM’lerinin kart giriş yerine düzenek kurarak, işlem yapan kişilerin bankamatik kartlarının sıkışmasını sağlayan zanlıların, daha sonra yardımcı olma bahanesiyle kartın şifresini öğrendikleri tespit edildi.
Zanlıların şifre öğrenmek için ATM’lerin yanında bulunan bankalara ait telefonları da kullandıkları belirlendi. Telefonların içerisine cep telefonu yerleştiren ve yardım bahanesi ile banka yerine kendi arkadaşlarını arayan zanlıların, müşteri hizmeti servisi şeklinde arayan kişinin şifresini öğrendikleri bildirildi.

Yazarlar