Stil Can Veren Dokunuş

Can Veren Dokunuş

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni nesil tasarımcıların arasına en dijitali ekleniyor ve gittikçe önü kesilemez, başarılı çalışmalarıyla moda dünyasında yeni bir soluk olarak bizi şaşırtmaya devam ediyor. Mary Katrantzou, Yunanistan’ın topraklarından gelip ilk olarak kendini Londra’da geliştirmiş bir tasarımcı.

Can Veren Dokunuş

1983 doğumlu bu olağanüstü hayal gücüne sahip tasarımcı, Amerika’daki Rhode Island School of Design’da mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra,  moda alanında yüksek lisans yapmak için en kaliteli eğitimin verildiği, Central Saint Martin’den mezun oldu. Farklı yerlerde aldığı eğitimlerle birleştirdiği uçuk fikirleriyle, fantastik tasarımları hayata geçirme imkanı bulan genç tasarımcı, Sophia Kokosalaki ile çalışma fırsatı bulduktan sonra moda dünyasındaki birçok isimden sipariş almaya başlamasıyla farklılığını her yerde hissettirmeye başladı.?
İdeal estetik anlayışı ile renk ve simetrinin uyumunu göz ardı etmeden yarattığı tasarımları, çoğu zaman göz aldanmasına sebep oluyor. Geçen sezon tasarımlarına baktığımız zaman elbiselerdeki ev desenleri akıllarda durgunluk yaratmıştı..

Haberin Devamı

Can Veren Dokunuş

Tasarımlarındaki soyut nesneleri gerçekliğe dönüştüren detaylar, bizi sorgulamaya iterek adeta hipnotize ediyor. Londra Moda Haftasın’daki şovundan sonra, İtalyan stil ikonu Anna Dello Russo ondan çok etkilenmiş olmalı ki, pek çok kez objektiflere onun tasarımlarıyla yakalandığına şahit olduk. Çağımızın en cesaretli tasarımcılarından biri olan Mary, çarpıcı tasarımlarla karşımıza çıkan Russo’yu da çekim alanının etkisi altına almış  durumda. ?

Can Veren Dokunuş

Her sezon farklı bir temadan veya mimariden ilham alan Mary, çoğunlukla dijital baskıyı kullandığı için ipek kumaşı seçerek kullanım rahatlığını sağlarken, detayları en belirgin şekilde ön plana çıkarabiliyor. Koleksiyonlarında genellikle doğayı temel alan baskılarda illüstrasyonu kullanarak, 3-D tasarımlarıyla sanat eseri yaratıyor. Düşünce derinliğine sahip olan Mary, kullandığı sıradışı teknik ve görsel şölenlerle, moda show’larına farklı bir yorum getirdi. Mary Katrantzou’nun tabloları andıran renkli tasarımları yetenekli aktris Keira Knightly ve Rus modasından söz sahibi stil ikonu Miroslava Duma tarafından tercih edilmektedir.?

Haberin Devamı

Can Veren Dokunuş

Bir çok marka için tasarım yapan bu yetenek son zamanlarda Topshop ve Longchamp için koleksiyon hazırladı. Longchamp markasında da olağandışı yaratıcılığı ve renkliliğini hissetiren tasarımcı bu yaz için göz kamaştıran çantalar hazırladı. 2012 Yaz koleksyionunda en çarpıcı renkleri kullanarak bizi adeta deniz altı macerasına götürürken, eşsiz çiçekleri de katarak bize doğanın en güzel halini sundu. Ingiltere’de yıldızı parlayan tasarımcılardan biri olarak Kantrantzou, Alice Harikalar Diyarı masalındaki masal kahramanlarının kıyafetlerini andıran giyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Sayısız rengi taşıyan tasarımlarındaki ‘dijital fırtına’ etkisi ile hızını alamayıp moda dünyasını altüst etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yazı; Elina Nikolayevna

Yazarlar