Geri Dön

Çiğ Börek Tarifi

Sokak lezzetleri arasında bulunan çiğ börek tarifi için kolları sıvayın! Çıtır çıtır bir hamur işi olan çiğ böreği evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak uyaralım, bir oturuşta hepsini yiyebilirsiniz, bizden söylemesi! Peki, çiğ börek nasıl yapılır? İşte çiğ börek tarifi...

Çiğ Börek Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gr kıyma
2 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

1. adım: Derin çukur bir kaba yoğurt, un ve su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin.

2. adım: Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.

3. adım: Bir kapta kıymaya karabiber ve tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun.

4. adım: Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin.

5. adım: Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. Sıvı yağı tavada kızdırın.

Son adım: Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın ve servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber